Bayern des samma mia...

23:42 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Νέο Γουέμπλεϊ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο, πρώην πλέον, λούζερ Άριεν Ρόμπεν που με γκολ λίγο πριν τη λήξη έστειλε τον τίτλο στη Βαυαρία. Οι δύο ομάδες μας χάρισαν ίσως τον κορυφαίο τελικό

των τελευταίων ετών με δεκάδες φάσεις και εξαιρετικό ρυθμό. Τελικά η ποιότητα της Μπάγερν επικράτησε.

Η ομάδα του Κλοπ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με πίεση ψηλά δυσκόλευε πολύ την Μπάγερν. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 10ο λεπτό όταν ο Μπλαστσικόφσκι έκανε το σουτ λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά μετά ο Λεβαντόφσκι με εκπληκτικό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Νόιερ να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του και αφού η μπάλα γύρισε ο Μπλαστσικόφσκι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση και σούταρε με τον γκολκίπερ της Μπάγερν να διώχνει εκπληκτικά με τα πόδια. Στο 19' η Ντόρτμουντ βγήκε εντυπωσιακά στην αντεπίθεση με τον Ρόις να κάνει τελικά το σουτ και τον Νόιερ να λέει και πάλι "όχι". Το σκηνικό συνεχίστηκε με τον Βαυαρό γκολκίπερ να σταματά και το πλασέ του Μπέντερ στο 22. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ριμπερί χτύπησε με τον αγκώνα τον Λεβαντόφσκι σε μια φάση που σήκωνε ακόμα και κόκκινη αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε καν κίτρινη. Η Μπάγερν είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 26' όταν ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά από κοντά δεν κατέφερε να νικήσει τον Βάιντενφέλερ που έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο Μαρτίνεθ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Ρόμπεν στο 30' βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ αλλά πλάσαρε πάνω στο σώμα του. Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός και η μια φάση διαδεχόταν την άλλη. Ο Λεβαντόφσκι στο 35' ξέφυγε εκπληκτικά από τον αντίπαλο του αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πλασάρει τον Νόιερ. Στην επόμενη φάση ο Ρόμπεν βγήκε μόνος του με τον Βάιντενφέλερ από πλάγια θέση αλλά ολιγώρησε και έχασε την ευκαιρία με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο Μίλερ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας άουτ την μπάλα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (43') μετά από μακρινή μπαλιά και "καραμπόλες" η μπάλα βγήκε μπροστά τον Ρόμπεν που εξ επαφής σούταρε στο σαγόνι του γκολκίπερ της Ντόρτμουντ.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε να πιέζει ψηλά στο δεύτερο μέρος αλλά ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός. Πρώτη φάση αυτή στο 59' όταν ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Βαϊντενφέλερ. Στο επόμενο λεπτό όμως ο, ανύπαρκτος ως εκείνη τη στιγμή, Ριμπερί έβγαλε μαγική μπαλιά για τον Ρόμπεν και αυτός έκοψε για τον Κροάτη επιθετικό ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0. Στο 67' όμως ο Ντάντε σταμάτησε με χτύπημα καράτε τον Ρόις και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, χωρίς όμως να δείξει κίτρινη (που θα ήταν δεύτερη) στο αμυντικό της Μπάγερν. Ο Γκιντογκάν έστειλε στην άλλη γωνία τον Νόιερ και ισοφάρισε. Στο 70' η Ντόρτμουντ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Χούμελς τελικά να σουτάρει άουτ. Κολοκοτρώνης. Το ματς είχε πάρει φωτιά και στο 73' η Μπάγερν άγγιξε το γκολ όταν ο Μίλερ πέρασε και τον Βαϊντενφέλερ και πλάσαρε σε κενή εστία. Ενώ οι οπαδοί των Βαυαρών είχαν σηκωθεί να πανηγυρίσουν ο Σούμποτιτς με ηρωική επέμβαση έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι μεγάλες φάσεις συνεχίστηκαν όταν στο 76' ο Βαϊντενφέλερ έδιωξε εκπληκτικά το φοβερό σουτ του Αλάμπα. Στο επόμενο λεπτό ο Μίλερ, ενώ ο Σούμποτιτς τον τραβούσε, έκοψε για τον Μάντζουκιτς ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 87' ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Βαϊντενφέλερ να προσθέτει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στο ενεργητικό του. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση όμως στο 89' μίλησε η κλάση του Άριεν Ρόμπεν. Ερχόμενος από πίσω πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, άδειασε τον Χούμελς και με εκπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούγκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (90' Σαχίν), Γκιντογάν, Μπλαστσικόφσκι (90'Σίμπερ), Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (90'Ριμπερί), Μάντζουκιτς (93'Γκόμεζ).

Keywords
Τυχαία Θέματα