70 εκ. ευρώ στον Μόγιες για μεταγραφές

13:24 15/6/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας DAILY TELEGRAPH αποκαλύπτει την πρόθεση της οικογένειας Γκλέιζερ να βοηθήσουν τον νέο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες, στο ξεκίνημα του δίνοντας του 70 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός, με αυτά τα χρήματα, θα προσπαθήσει για την απόκτηση του μπακ της Έβερτον Λέιτον Μπέινς, των μέσων της Μπαρτσελόνα Φάμπρεγας και Αλκάνταρα καθώς και για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πάντα στα υπόψη της και τον Γκάρεθ Μπέιλ σε περίπτωση που η Τότεναμ αποφασίσει να πουλήσει τον Ουαλό μεσοεπιθετικό αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο αν δεν ανανεώσει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αντίθετα, δεν θα γίνει κίνηση για τον Μαρουάν Φελαϊνί λόγω των 27 εκ. ευρώ που ζητά η Έβερτον ως ρήτρα αποδέσμευσης.
Το μπάτζετ ενδέχεται να αυξηθεί σε περίπτωση που κάποιος παίκτης από το ρόστερ, όπως ο Ρούνεϊ ή ο Νάνι, πωληθεί ενώ, σύμφωνα με την DAILY TELEGRAPH, το αυξημένο μεταγραφικό μπάτζετ οφείλεται στην κατακόρυφη άνοδο των εμπορικών εσόδων του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Παρότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβαρύνεται ακόμη από χρέος 435.000.000 ευρώ μετά από την εξαγορά της από τους Αμερικανούς επενδυτές, συμφωνίες - ρεκόρ όπως τα 176.000.000 ευρώ για 8 χρόνια χορηγίας του προπονητικού κέντρου ή το σπονσοράρισμα της φανέλας από τη "Chevrolet" έναντι 62.000.000 ευρώ ετησίως ή οι διαπραγματεύσεις για πολυετή συμφωνία με τη "Nike" έναντι 700.000.000 ευρώ, προσφέρουν οικονομική ευρωστία και άνεση στην 3η ομάδα σε έσοδα παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται πως για την επόμενη σεζόν η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει ήδη προχωρήσει σε δυο μεταγραφές. Τον Ιανουάριο είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Γουίλφριντ Ζάχα από την Κρίσταλ Πάλας έναντι 11.75 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που δεν υπολογίζεται στο εφετινό μεταγραφικό μπάτζετ. Αντίθετα από το συνολικό ποσό αφαιρούνται 1.75 εκ. ευρώ για την αγορά του δεξιού μπακ Γκιγιέρμο Βαρέλα από την Πενιαρόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα