5 πράγματα που ο Πελέ δεν θέλει να γνωρίζετε

14:13 13/3/2012 - Πηγή: AEK365

Δίχως αμφιβολία ο Πελέ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τον παλαίμαχο άσο να χαρίζει απίστευτες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Μεγαλώνοντας βέβαια ο Πελέ έχει πολύ ψηλά το "εγώ" του θεωρώντας εαυτόν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών. Έτσι λοιπόν, η ιστοσελίδα bleacherreport.com φανέρωσε τα πέντε πράγματα που ο Πελέ δεν θα ήθελε να ξέρει κανείς.
Το πρώτο έχει να κάνει με τα γκολ που έχει σημειώσει

συνολικά στην καριέρα του ο Πελέ με τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο άσο να ισχυρίζεται πως έχει σημειώσει 1283 γκολ. Αυτό που δεν θέλει ο Πελέ να γνωρίζετε όμως είναι πως από τα 1283 γκολ τα 526 είναι σε ανεπίσημους αγώνες αλλά και σε αγώνες που διοργάνωνε ο στρατός

Το δεύτερο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που δεν θέλει να γίνει γνωστό ο Πελέ είναι το γεγονός πως το όνομα του δεν βρίσκεται σε καμία εκ των κορυφαίων κατηγοριών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συγκεκριμένα
Περισσότερα γκολ σε τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ρονάλντο (15)
Περισσότερα γκολ σε ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου: Χερστ (3)
Περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία ενδεκάδα Παγκοσμίου Κυπέλλου: Μπεκενμπάουερ (3)
Περισσότερα γκολ σε ένα Μουντιάλ: Φοντέν (13)
Περισσότερες συμμετοχές: Ματέους (25)
Περισσότερες νίκες σε Μουντιάλ: Καφού (16)
Περισσότερα τουρνουά: Ματέους, Καρμπαχάλ (5)

Το τρίτο πράγμα που ο Πελέ θα προτιμούσε να παραμείνει κρυφό είναι το γεγονός πως σε κανένα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου στο οποίο συμμετείχε δεν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ. Το 1958, ο Πελέ πέτυχε 6 γκολ για την Εθνική Βραζιλίας αλλά ο Φοντέν σημείωσε 13 τέρματα. Στα επόμενα δυο Παγκόσμια Κύπελλα ο Πελέ ήταν τραυματίας σημειώνοντας μόνο ένα τέρμα ενώ ακόμα και στην διοργάνωση όπου γνώρισε την απόλυτη αποθέωση, το 1970, εκείνος πέτυχε 4 γκολ και ο Μίλερ 10 με πρώτο σκόρερ της Βραζιλίας σε εκείνο το τουρνουά τον Ζαϊρζίνιο με 7 γκολ.

Το τέταρτο στοιχείο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα είναι το ότι ο Πελέ καυχιέται για την κατάκτηση τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων αλλά η αλήθεια είναι πως ενεργό συμμετοχή είχε μόνο στα δυο από αυτά, το 1958 και το 1970 μιας και το 1962 τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και δεν έπαιξε σε κανένα άλλο εκείνης της διοργάνωσης.

Το τελευταίο που δεν θα ήθελε ο Πελέ να γνωρίζουν για αυτό είναι το γεγονός πως το 2004 δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σπουδαίους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα η FIFA θέλοντας να γιορτάσει τα 100 χρόνια λειτουργίας της ζήτησε από τον Πελέ να συντάξει μια λίστα με τους 50 καλύτερους ενεργούς και τους 50 καλύτερους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Ο Πελέ δυσκολεύτηκε με τους παλαίμαχους και όταν τελικά επέλεξε ανάμεσα στις επιλογές του δεν βρίσκονταν παίκτες όπως ο Γκαρίντσα, ο Τοστάο, ο Ζαϊρζίνιο και ο Ζάγκαλο ενώ αντίθετα βρίσκονταν ο Ριβελίνιο και ο Κάρλος Αλμπέρτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα