100 φορές μας σήκωσε από την καρέκλα

12:03 11/5/2012 - Πηγή: AEK365

Το καλοκαίρι του 2003 ήρθε στην ΑΕΚ με τη μεταγραφή του να ολοκληρώνεται τελευταία στιγμή και να προκαλεί ενθουσιασμό. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην Ένωση. Αμέσως άρχισε να γράφεται η ιστορία. Ίσως ούτε ο ίδιος δεν πίστευε τότε πως στην ΑΕΚ θα έβρισκε την... Ιθάκη του. Πως αυτή η ομάδα θα σημάδευε ολοκληρωτικά τη σπουδαία καριέρα του. Με αυτή την ομάδα θα ταυτιζόταν ο μεγάλος του γιος, όπως ο ίδιος

ο «Λύμπε» αποκάλυψε χθες. Σημαντική ημέρα η 10η Μαϊου του 2012 για τον Νικόλα: με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ατρόμητο όχι μόνο κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ, αλλά ο ίδιος έφτασε τα 100 τέρματα με τη φανέλα της στο πρωτάθλημα (και τα 163 συνολικά στην Α' Εθνική). 100 γκολ. Σπουδαίο επίτευγμα.

Όλα άρχισαν εκείνο το βροχερό απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, πριν από 8,5 χρόνια, στη Νέα Ευκαρπία συγκεκριμένα κόντρα στον Άρη στις 18 Οκτωβρίου του 2003. Άργησε να έρθει το πρώτο γκολ για το πρωτάθλημα (το κοντέρ άρχισε να γράφει... ευρωπαϊκά στη Λεωφόρο απέναντι στη Γκρασχόπερς). Ήρθε στο 1-2 της ΑΕΚ. Το νούμερο «33» μπήκε τότε για τα καλά στη ζωή μας.

Ακολούθησαν μεγάλα γκολ. Ποιος θα ξεχάσει τη γκολάρα στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ που λίγο έλειψε να δώσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ τη σεζόν 2004-05 στο εκπληκτικό 2-3; Ποιος θα ξεχάσει το τρομερό γκολ αλα Ζιντάν απέναντι στην Καλαμαριά την ίδια χρονιά, τελευταία αγωνιστική; Ποιος θα ξεχάσει τον κεραυνό στον Νικοπολίδη στο 4-0 επί του Ολυμπιακού; Ποιος λησμονεί το γκολ στις 9/1/05 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τη νίκη στο 85' μπροστά σε 50.000 κόσμου;

Αξέχαστα μένουν το γκολ με τη Λιλ (το... μπομπόνι του Λύμπε) που έδωσε την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα πολλά γκολ που έβαλε κόντρα τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, το τέρμα κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο μέσα στο Καραϊσκάκη. Κι άλλα πολλά... Η ιστορία έχει γράψει. Και συνεχίζει να γράφει, γι' αυτό τον τεράστιο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο. Η ιστορία της ΑΕΚ τον έχει συμπεριλάβει στους μεγαλύτερους... Άξια!

Ακολουθούν video με μεγάλες στιγμές του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ...

Keywords
Τυχαία Θέματα