Οι ελπίδες για άλλη μια φορά στο «θύμα» της κρίσης, τον ιδιωτικό τομέα

Αλλες επιχειρήσεις με όπλο την εξωστρέφεια, άλλες με την καινοτομία και άλλες με επενδύσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους ανοίγουν νέους δρόμους και μεταδίδουν την ελπίδα πως δεν έχουν χαθεί όλα.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ανεβαίνουν τον δικό τους μνημονιακό Γολγοθά επιβίωσης, πληρώνοντας άλλες δικά τους λάθη και επιλογές, από την εποχή όπου τα δάνεια έρρεαν ποτάμι, και άλλες το βαρύ τίμημα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που έφερε τη βίαιη ανατροπή όλων των σταθερών.

Τα λουκέτα χτύπησαν πρώτα αυτές που είχαν στηθεί πάνω σε σαθρές βάσεις
και οι ιδιοκτήτες τους ανοίχτηκαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Στη συνέχεια, η «τυφλή» κρίση έκαψε μαζί με τα ξερά και πολλές άλλες οι οποίες πιθανώς θα επιβίωναν και θα αναπτύσσονταν αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά από το 2010 και μετά και αν η αγορά δεν κατακρημνιζόταν σε τέτοιο βάθος.

Πέρα από αυτές, όμως, υπάρχουν ακόμα υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα που όχι απλώς δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, αλλά ανακαλύπτουν νέες μεθόδους και πρακτικές προκειμένου να παρακάμψουν την κρίση και να σταθούν όρθιες ώστε να είναι έτοιμες για τη μετά μνημόνιο εποχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα