Ο πολλαπλασιαστής… το λάθος …και ο ΦΠΑ!

«Ποντάρει» λέει η Κυβέρνηση στα «λάθη» που κατά το ΔΝΤ έγιναν στο πρώτο μνημόνιο, εκτιμώντας ότι θα είναι ένα διαπραγματευτικό ατού σε αυτό τον νέο γύρο αξιολόγησης της ελληνικής Οικονομίας από την τρόικα… Κάτι ανάλογο όμως είχε γίνει και πριν την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικα και ενώ περιμέναμε ότι θα συμβάλλει θετικά στις επαφές της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές… η τρόικα

«μας έψησε το ψάρι στα χείλη»! Ήρθαν, έφυγαν, επέστρεψαν και πάλι έως ότου υπογράψαμε το «φρέσκο» μνημόνιο όπως το ήθελαν.

Και τώρα βέβαια στο όνομα της ανάπτυξης ετοιμαζόμαστε να υποβάλλουμε αιτήματα: Και πολύ καλά κάνουμε…

Ήδη όμως το αίτημα για μειώσεις φόρων (υπήρχε η πληροφορία ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοίμαζε μια μακροσκελή λίστα για ολόκληρο πακέτο φόρων που θέλουμε να «ψαλιδιστούν») μοιάζει να έχει πέσει στο κενό…

Κομισιόν, αλλά και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήδη τράβηξαν «φρένο» στις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς.

Άφησαν όμως ένα ορθάνοιχτο «παράθυρο» για να πέσουν αυτά τα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και …ότι βγει.

Το Μαξίμου θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα για μείωση –άμεσα- έστω του ΦΠΑ στην εστίαση, παρά το γεγονός ότι η …άλλη πλευρά θέλει «ισοδύναμα».

Εάν η τρόικα πειστεί να δώσει το «πράσινο φως» για να υιοθετηθεί ένα τέτοιο μέτρο, είναι βέβαιο πως τόσο η Κυβέρνηση όσο και …οι επαγγελματίες της εστίασης θα το πανηγυρίσουν αναλόγως.

Την ίδια ώρα όμως στην διαπραγμάτευση θα «τρέχουν» και θέματα όπως οι αποχωρήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, τα έσοδα και οι αποκρατικοποιήσεις.

Θέματα που η όποια κατάληξή τους, ενδεχομένως να επισκιαστεί πόσο μάλλον εάν δεν είναι και τόσο θετική… από την λάμψη μιας πιθανής επιτυχίας της Κυβέρνησης στο πεδίο του ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα