«Ζωντανή» για τον τίτλο η Εφές Αναντόλου

23:02 8/6/2012 - Πηγή: OnSports

Η Εφές Αναντόλου κέρδισε στην παράταση με 84-82 (73-73 κ.α.) την Μπεσίκτας και διατηρήθηκε «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου στην Τουρκία.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου μείωσαν τη σειρά των τελικών σε 3-2 και τη Δευτέρα (11/06) θα επιχειρήσουν να ισορροπήσουν την κατάσταση, ώστε ο τίτλος να παιχθεί σε έβδομο παιχνίδι. Με οδηγό τον Κάρλος Αρόγιο (20 πόντοι, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ) η Μπεσίκτας βρέθηκε στο 69-55, δείχνοντας να «καθαρίζει» τη νίκη και, μαζί, το πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι παίκτες της Εφές αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Με καλάθι του Σάσα Βούγιασιτς ισοφάρισαν

σε 73-73 κι έστειλαν την αναμέτρηση στην παράταση, η οποία εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Τη λύτρωση στην ομάδα του έδωσε ο Ντογκούς Μπαλμπάι, ο οποίος βγήκε ελεύθερος από ασίστ του Μεχμέτ Τουντσερί και πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κερέμ Γκονλούμ με 19 πόντους, ενώ είχε και έξι ριμπάουντ. Ο Σλοβένος γκαρντ τελείωσε με 18 πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα στο «Σινάν Ερντέμ», καθώς φίλαθλοι των φιλοξενουμένων βρέθηκαν στο κενό και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι φίλοι της Μπεσίκτας στριμώχθηκαν σε μια γωνιά στο πέταλο, ύστερα από εντολή της αστυνομίας, με αποτέλεσμα τα κάγκελα να υποχωρήσουν από την πίεση κι αρκετοί εξ αυτών να τραυματιστούν πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

Keywords
Τυχαία Θέματα