Η μεγάλη βραδιά του Σάλπι
Η πρεμιέρα της εθνικής ήταν πετυχημένη, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αλλά εν τέλει πλήρωσε το χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη, ο οποίος όμως ήταν συγκινητικός.
Κακά τα ψέματα ήταν το βράδυ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι, μία αποβολή, πέτυχε άλλο ένα γκολ που αν μετρούσε κανένας δεν θα έλεγε τίποτα και έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό σε συμμετοχή
Αν το δούμε τακτικά το πράγμα, ο Σάντος πήρε ένα ρίσκο νομίζω συνειδητά και έκανε μία κακή εκτίμηση όσον αφορά σε επιλογή παίκτη στο αρχικό σχήμα.
Όσον αφορά στο ρίσκο της αριστερής πλευράς, η οποία καλυπτόταν από τον Σαμαρά, τον Καραγκούνη και τον Χολέμπας, αποδείχτηκε σημαντικό όσον αφορά στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.
Οι αυτοματισμοί των Πολωνών από τα δεξιά έβγαιναν με ευκολία, ο τρόπος που ο Λεβαντόφσκι έπαιζε χωρίς τη μπάλα ήταν εντυπωσιακός και αυτό έφερε ως αποτέλεσμα το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.
Η κακή επιλογή ήταν ο Νίνης, ο οποίος νόμιζε πως παίζει στα 5Χ5 του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ψάχνοντας το τακουνάκι και τη τραβηγμένη ενέργεια, χωρίς δύναμη, χωρίς ταχύτητα και βέβαια χωρίς εμπνεύσεις.
Από τον Σάντος περιμένω να αξιολογήσει πως ο Νίνης είναι ανέτοιμος για αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά στο αρχικό σχήμα και νομίζω πως από το 10΄ήθελε να τον αλλάξει.
Το πόσο μίσησε ο Σάντος τα όσα έκανε ο Νίνης στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε από το γεγονός πως προχώρησε στη δεύτερή του αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου. Είχε ήδη την αναγκαστική του Αβραάμ.
Αυτή η αναγκαστική αλλαγή βέβαια, του βγήκε σε καλό του Σάντος αφού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αυτό το γνήσιο ΠΑΟΚτσάκι, κατάπιε τον Λεβαντόφσκι και απέδειξε μονομιάς πως σύντομα θα είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η δύναμή του, η τακτική του συμπεριφορά και το θράσος του, είναι στοιχεία που δεν τα συναντάς στα 20 χρόνια ενός ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον όταν αυτός παίζει στο κέντρο της άμυνας.
Νομίζω πως αξιοπρεπέστατοι ήταν οι Τοροσίδης και Μανιάτης, ενώ ο Κατσουράνης έγινε άλλος παίκτης όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας. Με το γήπεδο μπροστά του και χωρίς τα πρεσαρίσματα των πιο αθλητικών χαφ των Πολωνών, έκανε σωστά τη δουλειά του.
Η εθνική συνεχίζει να ελπίζει, αλλά είναι γεγονός πως έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα παιχνίδι απέναντι στον οικοδεσπότες, με κόντρα της διαιτησία και βέβαια ανατρέποντας το σκορ.
Τώρα ουσιαστικά θέλει πάση θυσία νίκη με τους Τσέχους, ενώ οι Πολωνοί μου έδειξαν πως δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος του γηπεδούχου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Δεν «μασάνε» οι Έλληνες
- Και οι Ισπανοί «τα χώνουν» στον Καρμπάγιο!
- Ο Νοβίτσκι υπέρ της Ελλάδας και... τα ‘χωσε στον διαιτητή!
- Ο ξένος Τύπος
- Live: Ρωσία - Τσεχία (21:45, ΕΤ1)
- Πλακώθηκαν Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές
- Τέλος η διοργάνωση για τον Α. Παπαδόπουλο
- Το πανό των Ιρλανδών για την Μέρκελ!
- Η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το... Twitter!
- Μήνυμα Ομπάμα στους Έλληνες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnSports
- LIVE Ρωσία – Τσεχία
- Ο Μπούγας πρόεδρος στον Αετό Κορυδαλλού
- Δημήτρης Σαλπιγγίδης
- Euro 2012: Σαλπιγγίδης: «Όταν έχεις ψυχή...»
- Euro 2012: Φέρντιναντ: «Η καρδιά της Ελλάδας!»
- Euro 2012: «Τιτίβισμα» υπέρ της Εθνικής μας από τον Νοβίτσκι!
- Τον έβαλε σε μπελάδες η Ρίκι Νόελ Λάντερ (photos)
- ΕΛΛΑΣ, Ελλήνων Μαχητών! (photos+video)
- Euro 2012: Κ. Παπαδόπουλος: «Ημασταν η καλύτερη ομάδα»
- Euro 2012: Πιστεύει στην πρόκριση ο Κατσουράνης
- Τελευταία Νέα OnSports
- Η μεγάλη βραδιά του Σάλπι
- Μίλησε και με Καβακά ο Πιερικός
- Euro 2012: Σάντος: «Περήφανος για τους παίκτες της Ελλάδας»
- Euro 2012: Για πάρτη σου ρε «Σάλπι» (photos)!
- Σεμινάριο προπονητικής στην Κύπρο
- Euro 2012: Παπασταθόπουλος: «Μας κατέστρεψε το παιχνίδι ο διαιτητής»
- Euro 2012: Σαμαράς: «Δώσαμε χαρά στους Έλληνες»
- LIVE Ρωσία – Τσεχία
- Χάβος: «Τιμή για μένα η Βέροια»
- Δημήτρης Σαλπιγγίδης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- "Η ελληνική ψυχή μας βοήθησε"
- Σάντος: «Περήφανος για τους παίκτες μου»
- Το βίντεο της Ελλάδας με την Πολωνία
- Σαλπιγγίδης: «Μίλησε η ψυχή μας»
- Κοινή επιθυμία με Μπόγρη
- Ρεάλ καλεί Παπαγιάννη
- Μάνος Παπαδόπουλος: Εκ του πονηρού η προπονητολογία
- Πιλάβιος: «Όλοι είδαν το τι συνέβη...»
- Βίντεο-αφιέρωμα στον Ίβκοβιτς
- Σμούντα: Ικανοποιημένοι με την ισοπαλία



