Ζίντεκ: «Φαβορί η ΤΣΣΚΑ»

Τα προγνωστικά του για τον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δίνει μέσω του Onsports ο Γίρι Ζίντεκ.

Στο Μόναχο, το 1999, ο Γίρι Ζίντεκ με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο πρώην ΝΒΑer και νυν σχολιαστής στην

Ευρωλίγκα, αλλά και διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Νίμπουρκ, ανήκει σε μια πριβέ λίστα τεσσάρων παικτών που έχουν κερδίσει τόσο την Ευρωλίγκα όσο και τον τίτλο στο NCAA (οι άλλοι τρεις είναι ο Ντρου Νίκολας, ο Τάιους Έντνι και Τόνι Ντελκ). Δεκατρία χρόνια αργότερα από το Μόναχο ο Τσέχος μιλάει στο Onsports για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης και, φυσικά, τον τελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Με την τεράστια εμπειρία που διαθέτεις ποιες είναι οι προβλέψεις σου για τον τελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό;
«Σίγουρα, η ΤΣΣΚΑ είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο. Είναι το φαβορί και δεν χωράει συζήτηση πάνω σε αυτό. Είναι η πιο πλήρης ομάδα στην Ευρωλίγκα. Της δίνω τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι παίκτες της βγάζουν πολλή μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. Στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω της άμυνας του αντιπάλου, αλλά νομίζω πως είναι δύσκολο να κάνουν και δεύτερο διαδοχικό άσχημο παιχνίδι. Θεωρώ πως στον τελικό θα είναι καλύτεροι».

-Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό;
«Με έχει εντυπωσιάσει. Είναι ομάδα που, ουσιαστικά, δεν την περίμενε κανείς. Δεν έκανε καλή αρχή στη διοργάνωση, αλλά αν παρακολουθούσε κάποιος την πορεία της θα έβλεπε πως όσο περνούσε ο καιρός τόσο ανέβαζε την απόδοσή της. Διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή και στηρίζεται στο σύνολο. Γενικά, ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς νεαρούς παίκτες και παίζει σύγχρονο μπάσκετ. Πραγματικά μου αρέσει ως ομάδα και νομίζω πως δίκαια κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Final 4».

-Πού θεωρείς πως θα κριθεί ο τελικός;
«Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο να τρέξει, να ανοίξει το ρυθμό. Αν το καταφέρει ίσως δυσκολέψει την ΤΣΣΚΑ, η οποία είναι αχτύπητη στο σετ παιχνίδι».

-Πόσο καθοριστικός είναι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο ρόλος του Αντρέι Κιριλένκο;
«Εντάξει, είναι απίθανος παίκτης. Είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Βγάζει απίστευτη ενέργεια στο παρκέ, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Δεν μπορείς να τον περιορίσεις με έναν παίκτη. Επί της ουσίας, δένει όλη την άμυνα της ΤΣΣΚΑ».

-Από τον Ολυμπιακό ποιον παίκτη ξεχωρίζεις;
«Ο Σπανούλης είναι ξεχωριστός παίκτης. Είναι ηγέτης. Τον ξέραμε και από τον Παναθηναϊκό, αλλά και από την Εθνική Ελλάδας. Πλέον έχει βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Πραγματικά, πρόκειται για εκπληκτικό γκαρντ. Ίσως είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα