Καρνισόβας: «Η ΤΣΣΚΑ έχει το προβάδισμα»

Θέμα μυαλού, αλλά και ημέρας, θα είναι ο τελικός του φετινού Final 4 όπως εξήγησε μιλώντας στο Onsports ο Αρτούρας Καρνισόβας.

Ο Λιθουανός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό των Χιούστον Ρόκετς, αφού διατελεί χρέη σκάουτερ για τις «ρουκέτες» στην Ευρώπη. Ο παλαίμαχος φόργουορντ, που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τους αγώνες του Final 4 της Κωνσταντινούπολης

και, παράλληλα, περνάει από το «μικροσκόπιό» του μελλοντικούς στόχους της ομάδας του Τέξας. Ο Καρνισόβας μίλησε στο Onsports για το επίπεδο του 25ου Final 4, τον τελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ποια είναι η πρόβλεψή σου για τον τελικό και πού θεωρείς πως θα κριθεί;
«Πιστεύω πως είναι περισσότερο θέμα μυαλού. Η ομάδα που θα είναι πιο ψύχραιμη θα κατακτήσει το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα ημέρας. Η ομάδα που θα παίξει καλύτερη άμυνα και θα βάλει τα σουτ θα πάρει τον τελικό».

-Δίνεις προβάδισμα σε μία από τις δύο ομάδες;
«Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Νομίζω πως φέτος είναι η καλύτερη ομάδα. Πρόκειται για σπουδαίο σύνολο, με κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Κιριλένκο, ο Κρστιτς και ο Σβεντ».

-Η άποψή σου για το επίπεδο της διοργάνωσης;
«Είδαμε δύο ημιτελικούς με κλειστό σκορ, στους οποίους κυρίαρχο στοιχείο αποτέλεσαν οι άμυνες των τεσσάρων ομάδων. Επίσης, οι παίκτες ήταν πολύ άστοχοι και υπήρχε μεγάλη νευρικότητα. Κάτι, βέβαια, αναμενόμενο δεδομένου του υψηλού επιπέδου».

-Το σχόλιό σου για τον Παναθηναϊκό, που δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Βαρκελώνη;
«Είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Εξάλλου, είναι γνωστό αυτό. Έδωσε τη μάχη του στον ημιτελικό κόντρα σε μια πιο ταλαντούχα ομάδα, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και πραγματικά είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, αλλά έχασε τον αγώνα στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να είναι αυτός στον τελικό στη θέση της ΤΣΣΚΑ. Πραγματικά, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα