Ζίκο: «Είμαι προπονητής!»

Δυσαρεστημένος από το γεγονός πως ακόμα συγκρίνεται η προπονητική του καριέρα με τα όσα είχε πετύχει ως ποδοσφαιριστής, εμφανίστηκε ο Ζίκο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Ιράκ, μίλησε στην εφημερίδα «AS» της Ισπανίας, υποστηρίζοντας πως άπαντες πλέον πρέπει να «ξεχάσουν» τον… ποδοσφαιριστή Ζίκο και να εστιάσουν στον… προπονητή Ζίκο.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να «απαντήσει» σε όσους αναφέρουν πως δεν έχει κάνει την… ανάλογη πορεία ως προπονητής, ο πρώην αστέρας της Φλαμένγκο και της Εθνικής Βραζιλίας, ανέφερε παραδείγματα από τις ομάδες που έχει προπονήσει, μέσα στις οποίες ήταν

και ο Ολυμπιακός με τον οποίο έφτασε στους «16» του Champions League.

«Δεν έχω προπονήσει ποτέ ομάδα στην Βραζιλία γιατί δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στο πρόσωπο του προπονητή. Αλλάζουν τόσο συχνά οι τεχνικοί που δεν αξίζει να ξοδέψεις χρόνο για τη δουλειά», ανέφερε αρχικά για το γεγονός πως δεν έχει αναλάβει ποτέ σύλλογο της χώρας του.

Στην συνέχεια, προσπάθησε να αποδείξει πως είναι καλός προπονητής, όπως ήταν και καλός ποδοσφαιριστής: «Ναι ήταν δύσκολο. Θέλω να αποδείξω πως είμαι καλός τεχνικός. Θέλω να με θυμούνται ως τεχνικό και όχι ως τον Ζίκο του παρελθόντος.

Μίλησα με παίκτες από το Ιράκ και δεν γνωρίζουν ποιος είμαι. Βρέθηκα στην Ασία και την Ιαπωνία, στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσέ και κάναμε το νταμπλ, ενώ πήγαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στα ημιτελικά του Champions League.

Επίσης πήγα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Champions League. Πήγα τέλος στην Ρωσία και πήρα ένα κύπελλο. Ξεχάστε την καριέρα μου ως παίκτης. Είμαι ο Ζίκο ο προπονητής»!

Keywords
Τυχαία Θέματα