GP Κορέας: Ο Χάμιλτον ταχύτερος στο 2ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών

Οι δύο McLaren έκαναν το 1-2 στην απογευματινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής (14/10) στην Γέονγκαμ, με εντυπωσιακή διαφορά σχεδόν δύο δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους σε νοτισμένο οδόστρωμα.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι μεν βελτιωμένες σε σχέση με το πρωινό σκέλος, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε οι πιλότοι να κάνουν δοκιμές με σλικ λάστιχα, οι Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον είχαν εντυπωσιακό ρυθμό τρέχοντας με τα ενδιάμεσα.

Ο Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο

1:50.828, αφήνοντας περίπου ένα δέκατο πίσω τον team mate του, ενώ η απόστασή του από τον τρίτο στην τελική κατάταξη Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν 1,8 δευτερόλεπτα.

Τον οδηγό της Red Bull ακολούθησε ο Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari, με τον ομόσταβλό του Μαρκ Ουέμπερ να μένει πέμπτος και τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι της Toro Rosso στην έκτη θέση.

Ο ισπανός κατάφερε να βρεθεί τόσο ψηλά παρά ένα ατύχημα που είχε με τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Αλγκουερσουάρι έτυχε να βγαίνει από τα pits όταν ο οδηγός της Mercedes έχασε τον έλεγχο στα φρένα της στροφής 1 και έπεσε πάνω του, προκαλώντας ζημιές και στα δύο μονοθέσια.

Ο Ρόσμπεργκ είχε τον όγδοο ταχύτερο χρόνο πίσω από τον Φελίπε Μάσα της Ferrari και μπροστά από τους Σεμπαστιάν Μπουεμί (Toro Rosso) και Πολ ντι Ρέστα (Force India), οι οποίοι συμπλήρωσαν την κορυφαία 10άδα.

Οι καλύτερες επιδόσεις όλων των πιλότων ήρθαν με τα ενδιάμεσα λάστιχα, καθώς παρότι το νερό μέσα στην πίστα δεν ήταν τόσο πολύ όσο στην πρώτη περίοδο, εν τούτοις το οδόστρωμα παρέμεινε υπερβολικά βρεγμένο για τρέξιμο με σλικ σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

Αρκετοί πιλότοι βγήκαν με την πολύ μαλακή γόμα κατά τα τελευταία 10 λεπτά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολλά τετ-α-κε και μικροέξοδοι, χωρίς πάντως να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα