Ζαγοράκης: «Που πήγε η κ...α που είχαμε στον ΠΑΟΚ;»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως θα υπάρχει μειωμένο μπάτζετ, αλλά ίδιος στόχος, δηλαδή η ύπαρξη ανταγωνιστικής ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό. Ωστόσο, ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» αναρωτήθηκε αρκετές φορές που πήγε η... φλόγα που υπήρχε πριν λίγα χρόνια στην ομάδα.

{textlink02}

Μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, στο πάνελ για τη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Άλκης

Μαυροφρύδης και το μέλος της προηγούμενης διοίκησης, Πάνος Ραπτόπουλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να απαντήσει σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ξεκίνησε λέγοντας: «Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της νέας διοίκησης. Είχα την τιμή να ηγούμαι της τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοπτική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολειτουργούσαν. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8.000.000 ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006-907 2,7 εκ. ευρώ.

Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Champions League, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Αυτά τα νούμερα έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δύο φορές από το ΣΔΟΕ, για να ξέρει ο κόσμος που πήγαν τα λεφτά. Θα ήθελα να διαβαστούν τα συμπεράσματα από τους ορκωτούς λογιστές, είναι μέχρι και τη χρήση του 2011. Έχουμε υποχρέωση να λέμε όλα τα οικονομικά στοιχεία».

Αυτή την ώρα, διαβάζονται οι εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών για τις οποίες πήρε άδεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ερασιτέχνη, έτσι ώστε να τις δώσει στη δημοσιότητα. Διαβάστηκαν έντεκα συμπεράσματα του πορίσματος. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τονίζει πως ο κ. Μαυροφρύδης για κάθε συμπέρασμα μπορεί να κάνει μια ανάλυση. Παράλληλα, έγινε αναφορά στις χρηματικές διευκολύνσεις που έγιναν στον Ηλία Βιολίδη, πρώην μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, αλλά καις τις επιταγές που αυτός έδινε.

Το λόγο πήρε ο Αλκης Μαυροφρύδης: «Θα δώσω κάποιες διευκρινήσεις για τα συμπεράσματα των ορκωτών. Για τη διαπίστωση για τις ελλιπείς διαδικασίες λογιστικής και ελέγχου. Το έχουμε διαπιστώσει και εμείς το πρόβλημα. Το συμπέρασμα δύο, αναφέρεται σε χρήσεις του '09 και του '10 και έχουν λυθεί. Για το θέμα της επαλήθευσης πιστώσεων, υπάρχει για ένα θέμα που έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα