Υποχρεωμένη να παρουσιαστεί έτοιμη...

Το... γάιδαρο τον φάγαμε, έμεινε η ουρά, που λέει και η παροιμία. Μόλις 17 μέρες έμειναν για την πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής με αντίπαλο την Πολωνία. Απ’ αυτές μόνο οι εννιά είναι στη διάθεση του Σάντος...

Δεν ξέρω αν εννιά μέρες είναι αρκετές για την προετοιμασία μιας Εθνικής, ενόψει ενός Euro. Δεν είμαι προπονητής, αν και νομίζω όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι ότι θα είχα... τύχη.

Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, με τα όσα ακούω ότι δεν είναι αρκετό διάστημα για μια τέτοια

προετοιμασία. Μάλλον θα έχει δίκιο ο Σάντος και οι διεθνείς που υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Όπως και να έχει, άπαντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν έτοιμοι στο εναρκτήριο παιχνίδι με αντίπαλο την Πολωνία, η οποία παρεμπιπτόντως νίκησε με το ζόρι στο πρώτο της φιλικό επί αυστριακού εδάφους από την αδύναμη, αν μη τι άλλο, Λετονία.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί κούρασης, όπως είπε και ο Κώστας Κατσουράνης στην τελευταία προπόνηση, πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Κίτσμπουελ της Αυστρίας.

Κόντρες, παρασκήνια και διάφορα άλλα «ωραία» που γίνονται κατά καιρούς έμειναν πίσω, στην Ελλάδα. Οι διεθνείς φαίνεται να... φόρεσαν την καλύτερή τους διάθεση, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα που αρκετοί έχουν στους συλλόγους τους και πήγαν στην Αυστρία με μοναδικό σκοπό να αυτοσυγκεντρωθούν και να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους.

Ποιος είναι αυτός; Φαντάζομαι η πρόκριση στην προημιτελική φάση, τουλάχιστον γι’ αρχή. Κανείς, βέβαια, δεν έχει τη διάθεση ν’ ανεβάσει το πήχη ψηλά και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν υπάρχει «επίσημος» στόχος. Όλοι λένε «πάμε για ό,τι καλύτερο».

Φυσικά... Ποιος δεν θέλει να πάει καλά η Ελλάδα σε μια τέτοια διοργάνωση;

Υ.Γ.: Εξαιρετικό μέρος το Κίτσμπουελ, εκεί που έχει καταλύσει η αποστολή της Εθνικής. Αν και δεν έχω προλάβει να δω πολλά, πρόκειται για ένα γραφικό μέρος και πανέμορφο μέρος, το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων χειμερινών θέρετρων παγκοσμίως.

Για να καταλάβετε, θυμίζει τους πίνακες εκείνου του μουσάτου στην ΕΤ1, με την αφάνα. Δεν μπορεί να μην έχει παρακολουθήσει έστω και μία...

Keywords
Τυχαία Θέματα