Βουγιούκα: «Οι προσπάθειες ετών δεν πάνε χαμένες»

«Είναι η πρώτη φορά που πάω σε Ολυμπιακούς και είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση, επειδή οι κόποι και οι προσπάθειες ετών δεν πάνε χαμένες», δήλωσε η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας.

Στην παρθενική συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρθηκε η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής

Επιτροπής.

«Είναι η πρώτη φορά που πάω σε Ολυμπιακούς και είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση, επειδή οι κόποι και οι προσπάθειες ετών δεν πάνε χαμένες. Φυσικά και είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου, καθώς αποτελούσε όνειρο για μένα και, όσο πλησιάζουν οι ημέρες για το μεγάλο γεγονός, πιστεύω ότι τα συναισθήματα μου θα κορυφώνονται» είπε η Βουγιούκα, η οποία πίστευε ότι μπορούσε να πάρει την πρόκριση, όχι όμως από το πρώτο κριτήριο.

«Πίστευα ότι θα την πάρω την πρόκριση, γιατί ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν περίμενα, όμως, να την πάρω με το πρώτο κριτήριο, δηλαδή να προκριθώ απευθείας. Αλλά, από τη στιγμή που ήρθε, όλα καλά. Από εδώ και πέρα, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η προπόνηση και η κατάλληλη προετοιμασία. Έχω στο πρόγραμμα και κάποιους αγώνες, αλλά πάνω απ' όλα χρειάζεται πολλή δουλειά».

Όσο για τις αγωνιστικές βλέψεις που έχει ενόψει Λονδίνου, τόνισε: «πρώτα από όλα θέλω να είμαι καλά από πλευράς υγείας. Από εκεί και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Ηδη στο μυαλό μου υπάρχει η σκέψη για κάτι καλό εκεί, ειδικά μετά τα αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό».

Σχετικά με την οικονομική ύφεση, η Βουγιούκα δήλωσε: «Έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές και ειδικά την ξιφασκία, που είναι ένα άθλημα σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα. Εχω τη βοήθεια μόνο της Ομοσπονδίας, που είναι πολύ μικρή, και προσπαθούμε με αυτά να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις καταστάσεις. Ευτυχώς, τώρα που πήρα την πρόκριση, θα έχω και βοήθεια από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την προετοιμασία και έτσι θα καλύψω τις ανάγκες μου. Για όσους δεν έχουν πάρει ακόμα την πρόκριση, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Keywords
Τυχαία Θέματα