ΙΣΠΑΝΙΑ | Το νέο μεγάλο ταλέντο απ' την Ισπανία που τρελαίνει το ΝΒΑ!

Το "next big thing" του ισπανικού μπάσκετ έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην ACB και τρελαίνει κόσμο! Ο 18χρονος γκαρντ της Μάλαγα Αλεξ Αμπρίνες "έγραψε" ιστορία και ήδη τον συγκρίνουν με τον Ρούντι Φερνάντεθ, ενώ έχει κάνει τους σκάουτς του ΝΒΑ να... χάσουν το μυαλό τους!

Ο Αμπρίνες δίνοντας μία άνευ προηγουμένου παράσταση, πέτυχε 31 πόντους με 6 στα

12 τρίποντα(!) στην τελευταία αναμέτρηση της Μάλαγα με την Εστουντιάντες και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ισπανική Λίγκα που σημειώνει τόσους πόντους! Το επίτευγμά του μάλιστα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αφού ξεπέρασε τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι τους 25 πόντους στην ίδια ηλικία!

Ηδη, ο μπασκετικός κόσμος στην Ισπανία , αλλά και οι σκάουτς του ΝΒΑ, τον συγκρίνουν με τον Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος στα 18 του είχε φτάσει μέχρι τους 23 πόντους.

Ο Αλεχάντρο Αμπρίνες Ρεδόνδο, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του, ωστόσο, με δηλώσεις του στην Marca έδειξε ότι δεν αποδέχεται το γεγονός ότι τον εξισώνουν με τον Ισπανό γκαρντ των Μάβερικς... "Βλέπω ορισμένες ομοιότητες μεταξύ εμένα και του Ρούντι, αλλά έχω να κάνω ακόμη πάρα πολλά για να τον φτάσω. Πρέπει να βελτιώσω τον χειρισμό της μπάλας και την άμυνά μου. Δεν έχω καταφέρει κάτι για να με εξισώνουν με αυτόν.", δήλωσε ο μετριόφρων ταλαντούχος γκαρντ της Ουνικάχα.

Η πρόοδός του είναι αλματώδης. Με τις εμφανίσεις του έχει κάνει τους σκάουτς του μαγικού πλανήτη να ασχολούνται συνεχώς μαζί του και θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο ταλέντο παγκωσμίως! Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το ESPN τον συμπεριλαμβάνει ψηλά στις επιλογές για το επόμενο ντραφτ, ενώ το draftexpress προβλέπει ότι θα βρίσκεται στο Νο12 στο ντραφτ του 2013!

Keywords
Τυχαία Θέματα