Βετούλας: «Επιστρέφουμε στην Α1» (video)

Την επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία, την οποία είχε ανάγκη ο πατραϊκός αθλητισμός, πανηγυρίζει ο Απόλλωνας.

Οι «μελανόλευκοι» πέρασαν και από τη Νέα Ερυθραία, «σφραγίζοντας» και μαθηματικά τη 2η θέση και την άνοδο στην Α1. Ο προπονητής τους Νίκος Βετούλας, μιλώντας στην τηλεόραση του Τηλεάστυ, αφιέρωσε τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του στους παίκτες του: «Αυτή η νίκη, κατά κύριο λόγο, είναι αφιερωμένη στα παιδιά που παλέψαν όλη τη χρονιά και δημιούργησαν τις προσδοκίες του κόσμου ώστε να μας στηρίζει

τόσο στα εντός όσο και στα παιχνίδια που δίναμε έξω. Είναι μια άνοδος που την είχε ανάγκη ο πατραϊκός αθλητισμός και κατ’ επέκταση και το πατραϊκό μπάσκετ. Θεωρώ πως αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι». Είπε ακόμα…

Για το… μυστικό της ανόδου: «Είμαστε ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Σε δύσκολες στιγμές, όπως οι δύο διαδοχικές ήττες στον πόντο από την Ελευσίνα, δεν διαλυθήκαμε, είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα, είχαμε έμπειρα παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία. Όλοι βάλαμε το «εγώ» μας κάτω από την ομάδα και ορίστε τα αποτελέσματα. Επιστρέφουμε στην Α1».

Για την παρουσία των Πατρινών φιλάθλων στη Νέα Ερυθραία: «Ύστερα από αυτή τη χρονιά και συνολικά τα δυόμισι χρόνια που είμαι στην ομάδα, από τη Β’ Εθνική με άδειο το γήπεδο, καταφέραμε όχι μόνο να το γεμίσουμε, αλλά και να φέρουμε τον κόσμο στα εκτός έδρας παιχνίδια μας. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας επιστρέφει εκεί που πραγματικά ανήκει».

Για το εάν αισθάνθηκε, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πως μπορεί να χαθεί η άνοδος: «Ακόμα και πριν από το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκ, θεωρούσα πως, αφού μαθηματικά δεν είχαμε ανέβει, μπορεί να χαθεί. Τα πάντα γίνονται στο μπάσκετ. Κερδίζαμε ένα παιχνίδι τρεις πόντους στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα και τελικά χάσαμε. Πάρα πολλά γίνονται. Θεώρησα ότι το Σάββατο (28/04) με τον Πανερυθραϊκό κάναμε το τελευταίο βήμα και ανεβήκαμε. Δεν είχα ποτέ την εντύπωση ότι η ομάδα θα ανέβει. Αυτό το έλεγαν όσοι βρίσκονταν έξω από το χορό για τον άλφα ή το βήτα λόγο, εμένα ποτέ δεν με απασχολούσε».

Για το εάν έχει αρχίσει να σκέφτεται την Α1: «Βασικά, θέλω να τελειώσει το πρωτάθλημα και τα παιδιά να το διασκεδάσουν τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Είμαστε θεωρητικά τυχεροί γιατί δεν παίζουμε με ομάδες που διεκδικούν κάποια παραμονή, εκτός του Παγκρατίου, και δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κάποια αλλοίωση του πρωταθλήματος γιατί πρέπει να βάλουμε και κάποια νέα παιδιά να παίξουν λίγο παραπάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα