Βασιλακόπουλος: «Να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο»

Ενιαίο καλεντάρι αναμένεται να δημιουργηθεί στο μπάσκετ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε προ τριμήνου στη Γενεύη, αλλά και όσα συζητήθηκαν σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη πριν από δέκα ημέρας, τους παίκτες που έχουν φθάσει στα όριά τους, καθώς και την προοπτική το Ευρωμπάσκετ

να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, αντί δύο που ισχύει τώρα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις σκέψεις που υπάρχουν για το μέλλον του μπάσκετ: «Πριν από τρεις μήνες κάναμε μια συνάντηση στη Γενεύη, με τη συμμετοχή 25 ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο. Είπαμε να έχουμε ένα ενιαίο καλεντάρι, διότι αυτή τη στιγμή ο καθένας παίρνει πρωτοβουλίες δίχως να εξετάζει πώς έχει η κατάσταση στο μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα. Βλέπουμε ότι κάποιοι θέλουν να έχουν συνεχώς διοργανώσεις, δίχως να εξετάζουν το γεγονός πως οι παίκτες βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, παίζοντας ακόμα και 70 παιχνίδια το χρόνο. Πριν από δέκα ημέρες είχαμε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με άλλες οκτώ ομοσπονδίες και στις 8 Μαΐου στη Γενεύη θα συναντηθούμε με στόχο να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Παράλληλα, θα αναζητήσουμε κι άλλες πηγές εσόδων, ώστε να μη στηριζόμαστε μόνο στις παραδοσιακές. Κι άλλες ομοσπονδίες μας έχουν προσεγγίσει, αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ. Εμείς θέλουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό το διεθνές τουρνουά, το οποίο θα γίνεται με λίγους και δυνατούς. Εδώ βλέπουμε ότι για πολιτικάντικους λόγους το Ευρωμπάσκετ γίνεται με 24 ομάδες και το επόμενο σχέδιο είναι να συμμετάσχουν 32, πράγμα που θα είναι τελείως αστείο».

Για την περίπτωση να αντιδράσει η FIBA Europe: «Η FIBA Europe είναι κλάδος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία ήδη έχει πάρει αυτή την απόφαση για την ενοποίηση του καλενταριού».

Για το Ευρωμπάσκετ: «Θέλουμε να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ακολουθώντας τον ολυμπιακό κύκλο, φυσικά για να μην είναι τόσο επιβαρυμένο το πρόγραμμα των αθλητών. Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο που προηγείται του ενδιαφέροντος και των εσόδων. Παράλληλα, θα υπάρχει καιρός και για τις προκριματικές φάσεις. Είναι σημαντικό να γίνονται επίσημα παιχνίδια στην έδρα κάθε χώρας. Ξέρετε πόσα χρόνια έχουν να δουν οι Έλληνες φίλοι του μπάσκετ την Εθνική σε ένα επίσημο παιχνίδι στη χώρα μας; Έχουν περάσει πάρα πολλά. Είναι για το καλό του αθλήματος και θέλουμε να έχουμε προκριματικούς τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όσο και για το Ευρωμπάσκετ».

Για το προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, στο οποίο θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδας: «Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία κι ελπίζω όλοι να αναλογιστούν την υποχρέωσή τους. Δεν αφήνω κανέναν έξω, ακόμα και τον εαυτό μου. Όλοι πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις, γιατί το άθλημα είναι πάνω από όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα