Βαλβέρδε: «Ιδιαίτερη σχέση με τον Μαρινάκη»

Ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό και τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων», κατά τη διάρκεια του τρίτου και τελευταίου μέρους των απαντήσεών του στις ερωτήσεις των οπαδών των Πειραιωτών, μέσω του Olympiacos TV, χαρακτήρισε αξιαγάπητο τον

κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος του έχει συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που δεν έχει συναντήσει σε καμία άλλη ομάδα που έχει εργαστεί.

Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για τους Νικοπολίδη, Τζόρτζεβιτς και Άντζα και την συμβολή τους στην ομάδα, όπως και για το τι σημαίνει για αυτόν η λέξη «Ολυμπιακός».

Αναλυτικά η συνέντευξη του «τσινγκούρι» στο επίσημο site των «ερυθρόλευκων»:

- Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχετε προπονήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα σας;

«Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει να μιλάω για τους καλύτερους, με την έννοια ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξεις έναν ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλοί από πλευράς τεχνικής άποψης, όπως ο Ιβάν Ντε Λα Πένια ή η περίπτωση του Γέστε, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ψηλά από τεχνικής άποψης. Υπάρχουν όμως άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν περισσότερο ομαδικά, να προσφέρουν περισσότερο στην ομάδα, όπως η περίπτωση του Ορμπάιθ και επίσης υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι απαραίτητοι για μια ομάδα, όπως η περίπτωση του Νικοπολίδη, είναι ανεκτίμητοι για την ομάδα, η περίπτωση του Τζόρτζεβιτς, του Άντζα και μετά υπάρχουν άλλοι παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί από συναισθηματικές άποψης για μια ομάδα. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να διαλέξουμε ποτέ έναν. Θυμάσαι ένα όνομα και ξεχνάς ένα άλλο, οπότε θα ήταν πάρα πολύ άδικο να διαλέξεις μόνο έναν».

- Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, πόσο αυστηρή αυτοκριτική κάνετε;

«Ναι, πολύ χειρότερη από την κριτική των εφημερίδων και ξέρουμε ότι οι κριτικές των εφημερίδων είναι σκληρές. Ναι, οι προπονητές τρελαίνονται, βασανίζονται με τις ήττες και τα κακά αποτελέσματα».

- Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει την καριέρα του προπονητή;

«Να είναι έτοιμος! Τι θα τον συμβούλευα… Όταν κάποιος θέλει να γίνει προπονητής το καλύτερο είναι να το δοκιμάσει γιατί υπάρχει μια αίσθηση ότι ο προπονητής κάνει κάτι πιο εύκολο απ’ ό,τι κάνει στην πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις προπονητής, γιατί δεν είναι εύκολο να βάλεις τις ιδέες σου πάνω στον αγωνιστικό χώρο και να βγούνε. Εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις ή που πρέπει να τους ελέγξεις και δεν είναι τόσο απλό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου, ένα τρόπο και να συνεχίσεις με αυτόν μέχρι το τέλος ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, γιατί όταν θα έρθουν μερικά αρνητικά αποτελέσματα, θα έρθουν αμέσως οι αμφιβολίες. Εσύ πρέπει να μείνεις σταθερός σε αυτή την γραμμή».

- Μετά από ενάμισι χρόνο, πώς κρίνεται την συνεργασία σας με τη διοίκηση και τον κ. Μαρινάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα