Τρώει τα παιδιά της, καταπίνει το μέλλον της

Και τώρα; Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς…βαρβάρους. Γιατί μη μου πείτε, ως κάτι τέτοιο αντιμετωπίστηκε από αρκετούς φίλους της ΑΕΚ ο Κώστας Μανωλάς. Τι θα γίνει τώρα που δεν μπορεί να είναι πια το εξιλαστήριο θύμα.

Αφήστε που το παλιόπαιδο, αυτός ο παλιοχαρακτήρας, αφήνει και μισό εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ. Τώρα χαλάει η ιστορία που θέλησαν να περάσουν για να ισοπεδώσουν μια ιστορία που γράφεται εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια…

Με το θέμα Μανωλά έχουμε καταπιαστεί αρκετές φορές. Εχω

δει, ακούσει, διαβάσει διάφορες απόψεις για το ποδοσφαιρικό ποιόν του. Οι περισσότεροι εκτιμώ πως γνωρίζετε την άποψη μου. Ο Μανωλάς ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Όπως τόσα και τόσα όμως, η ΑΕΚ αποδείχθηκε ιδανική αυτόχειρας. Για ακόμα μια φορά, έφαγε τα παιδιά της, καταπίνοντας το μέλλον της.

Αν αναλογιστεί κάποιος όσα έχουν συμβεί, το πιθανότερο είναι πως θα συναντήσει μια μικρογραφία της τρέλας που επικρατεί γύρω από τα πάντα στην ΑΕΚ. Υπό αυτό το πρίσμα, φαντάζει λογικό πως ένα παιδί με το ταλέντο του Μανωλά, απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής. Και όταν επέστρεψε και δουλεύθηκε σωστά, τότε έβγαλε μάτια με την απόδοση του και κίνησε το ενδιαφέρον της μισής Ευρώπης.

Φαίνεται όμως, πως στην ΑΕΚ αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα αν κάποιος είναι φιλόδοξος, έχει νοοτροπία νικητή και πάθος για τη φανέλα. Το πάθος που είχε όταν αγωνίστηκε και σκόραρε με σπασμένο ζυγωματικό εναντίον του ΟΣΦΠ. Το πάθος με το οποίο αντιμετώπιζε κάθε ντέρμπι, μπαίνοντας με τσαμπουκά και λέγοντας προς όλους, πως θα τους νικήσει μόνος του. Ισως προτιμούν δήθεν ΑΕΚτζήδες, από αυτούς που αρνούνται πως δήλωσαν ότι πάνε για νίκη σε ντέρμπι. Διαλέγεις και παίρνεις σε αυτή τη ζωή.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα με όσους θα αναφερθούν στον ατίθασο χαρακτήρα του. Στα λάθη που έκανε εντός αγωνιστικού χώρου. Στην εκρηκτική συμπεριφορά. Αλλά αυτά δεν αποτελούν ευθύνη πρώτιστα του Μανωλά, αλλά της ΑΕΚ. Ένα παιδί στην ηλικία των 20, που ζει το όνειρο του, πρέπει να σμιλευθεί και να δουλευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πειθαρχημένος. Όπως συνέβη κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πως συμπεριφέρθηκε η ΑΕΚ σε έναν ποδοσφαιριστή – οπαδό της, αποτελεί αντικείμενο ψυχιατρικής ανάλυσης. Αντί να αναδείξει τον Μανωλά, να ποντάρει πάνω του και να τον χρίσει αρχηγό και σημαία της, έκανε τα πάντα για να τον ευτελίσει. Βέβαια, τόσο κόβει το κεφάλι τους, τόσα κάνουν. Φαίνεται στην Τσέλσι είναι ηλίθιοι που έχουν τον Τέρι κολώνα και είδωλο, σε όσα αστέρια κι αν έχει αγοράσει το πορτοφόλι του Αμπράμοβιτς. Εδώ, οι…αφραμπράμοβιτς, από σπόντα βρήκαν έναν παίκτη και έσπευσαν να τον διαλύσουν, βρίσκοντας ως συνήθως πολλούς πρόθυμους να κάνουν τη δουλειά.

Εδώ ακόμα και στο φινάλε, την ώρα που ο Μανωλάς μεσολαβούσε και έκανε τα πάντα για να πάρει χρήματα η ΑΕΚ, αυτοί έσπευδαν να τον λοιδορήσουν. Λησμονώντας προφανώς, πως σε δύο μήνες δεν θα έπαιρνε ούτε ευρώ η ΑΕΚ. Εκτός εάν πιστεύουν πως θα έρθει κάποιος κροίσος κροίσου και θα αλλάξει τον ρου της ιστορί

Keywords
Τυχαία Θέματα