Τρεις… experts συμβουλεύουν Μέγιερι-Καπίνο

Οι Παναγιώτης Κελεσίδης, Νίκος Σαργκάνης και Γιόζεφ Βάντσικ που έχουν… απομυθοποιήσει τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, συμβουλεύουν μέσω του Onsports τους Μπάλαζ Μέγιερι και Στέφανο Καπίνο ενόψει της μάχης του Καραϊσκάκη.

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης έχει υπηρετήσει για χρόνια τον Ολυμπιακό, ο Γιόζεφ Βάντσικ έχει καθίσει αμέτρητες φορές κάτω από

τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, ενώ ο Νίκος Σαργκάνης έχει ζήσει ατμόσφαιρα ντέρμπι ως παίκτης και των δύο ομάδων. Οι τρεις τους… παίρνουν από το χεράκι τους νεαρούς Μπάλαζ Μέγιερ και Στέφανο Καπίνο και τους εξηγούν τι πρέπει να κάνουν, τι να αποφύγουν και πώς να διαχειριστούν ένα τόσο σημαντικό τόσο βαθμολογικά όσο και από πλευράς γοήτρου παιχνίδι.

Κελεσίδης: «Το ντέρμπι ξεκινά μετά το λάθος»

Λίγοι παλαίμαχοι γκολκίπερ του Ολυμπιακού «δικαιούνται» να συμβουλέψουν τον Μπάλας Μέγιερι και αναμφίβολα ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Κελεσίδης. Ο Σερραίος βετεράνος τερματοφύλακας προτρέπει αρχικά τον νεαρό Ούγγρο «να μην έχει τρακ, να μην επηρεαστεί καθόλου από το όνομα του αντιπάλου, να κλείσει τα αυτιά του. Δεν χρειάζεται να ακούει ούτε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, γιατί ενδέχεται σε ένα λάθος του να επικρατήσει μουρμούρα που να τον επηρεάσει στην πορεία του αγώνα. Και να θυμάται ότι αν κάνει ένα λάθος στο ξεκίνημα, δεν πρέπει να αγχωθεί. Τα ντέρμπι ξεκινούν μετά το λάθος και οτιδήποτε συμβεί, διορθώνεται. Από την άλλη, βέβαια, μια καλή επέμβαση στο ξεκίνημα του αγώνα, θα του δώσει αυτοπεποίθηση και θα τον κάνει να νιώθει πιο σίγουρος. Νομίζω, πάντως, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως αγωνίστηκε στα ματς με Ντόρτμουντ και Αρη γιατί δεν θα έχει το λογικό τρακ της πρώτης εμφάνισης».

Το πλέον φυσιολογικό για τους ποδοσφαιριστές πριν από τόσο σημαντικά ματς, είναι να σκέφτονται συνεχώς τα του αγώνα. Ο Κελεσίδης, ωστόσο, συμβουλεύει τον Μέγιερι να ασχοληθεί με το ντέρμπι μόνο από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο χορτάρι και έπειτα.

«Παραμονές τόσο σημαντικών αγώνων, οι παίκτες είναι φυσιολογικό να έχουν στο μυαλό τους το ματς. Το καλύτερο, ωστόσο, είναι να αποβάλλουν τις όποιες σκέψεις και να τις ενεργοποιήσουν μόνο όταν μπουν στο γήπεδο, λίγη ώρα πριν το πρώτο σφύριγμα. Αν μη τι άλλο, έτσι δεν φορτώνουν τους εαυτούς τους με τόσο άγχος».

Το τελευταίο ερώτημα που απευθύναμε στον Παναγιώτη Κελεσίδη αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι έμπειροι αμυντικοί του Ολυμπιακού να βοηθήσουν τον λιγότερο έμπειρο Μέγιερι. «Ενας καλός τρόπος είναι να κυριαρχήσουν στον αέρα και στα στημένα, όπου ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα φέτος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο τερματοφύλακας προστατεύει τους αμυντικούς και όχι οι αμυντικοί τον γκολκίπερ. Αυτός πρέπει να τους κατευθύνει και αυτός είναι που θα τους δώσει τις σωστές οδηγίες, ώστε να του προσφέρουν σιγουριά και προστασία»

Βάντσικ: «Καπίνο, μη φοβάσαι τίποτα»

Ο Γιόζεφ Βάντσικ, έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είτε κρατώντας ανέπαφη την εστία του, είτε αποκρούοντας πέναλτι μέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα