«Τρέχει» με… 200 ο Πεπ!

Τις 200 παρουσίες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ και το Onsports σας θυμίζει έργα και ημέρες του Καταλανού τεχνικού στον πάγκο των «μπλαουγκράνα»!

Ήταν λίγο πριν το τέλος της σεζόν 2007-08, όταν η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είχε οδηγήσει την δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα»

στα πλέι οφ για την άνοδο στην Πριμέρα, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί, ωστόσο το γεγονός αυτό έδειχνε πως οι ομάδες του Καταλανού παίζουν μόνο για την νίκη.

Ο Γκουαρντιόλα διαδέχτηκε στον πάγκο τον Φρανκ Ράικαρντ και αμέσως πήρε… σκούπα! Ροναλντίνιο, Ντέκο, Ετό, Ζαμπρότα και Τζιοβάνι Ντος Σάντος δεν υπολογίζονταν, με τον Καμερουνέζο τελικά να μένει στο «Καμπ Νου» για ακόμη μια χρονιά.

Σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, άρχισαν άμεσα τον σχεδιασμό της νέας Μπαρτσελόνα, με τους Ντάνι Άλβες, Σεϊντού Κεϊτά, Μάρτιν Κάσερες, Ζεράρ Πικέ και Αλεξάντρ Χλεμπ να φτάνουν στην Βαρκελώνη.

Ωστόσο, ο Γκουαρντιόλα έδωσε την ευκαιρία στα «δικά του» παιδιά από την Μπαρτσελόνα Β’ να επιδόσουν τα διαπιστευτήριά τους. Έτσι ο Σέρχιο Μπούσκετς, ο Πέδρο Ροντρίγκεζ και ο Χεφρέν Σουάρεθ προβιβάστηκαν στη πρώτη ομάδα.

Η καριέρα του Γκουαρντιόλα ως πρώτου προπονητή ξεκίνησε με νίκη στο Champions League με 4-0 στο «Καμπ Νου» επί της Βίσλα και ήττα με 1-0 στην Κρακοβία. Ωστόσο, στην Πριμέρα ο Πεπ ξεκίνησε με το… αριστερό, καθώς η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 1-0 από την Νουμάνθια, μια ήττα που ξεκίνησε ένα σερί 20 νικών το οποίο κατέληξε στο πρωτάθλημα, το πρώτο μετά το 2006.

Το highlight της σεζόν, ωστόσο, ήταν ο θρίαμβος μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 6-2, ενώ στις 13 Μαΐου, οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν και στην κατάκτηση του Κυπέλλου επικρατώντας με 4-1 της Μπιλμπάο.

Και όσοι πίστευαν πως μέχρι εκεί μπορούσε να φτάσει ο… νέοπας, Γκουαρντιόλα, γελάστηκαν! Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League επικρατώντας με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρώμη, κάτι το οποίο έκανε τον Πεπ τον νεότερο τεχνικό που σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ήταν μόνο 38 ετών.

Η σεζόν 2009-10 ξεκίνησε με τον Ετό να αποχαιρετά το «Καμπ Νου» και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να φτάνει μέσα σε αποθέωση στην Βαρκελώνη. Στις 25 Σεπτέμβρη, ο Γκουαρντιόλα φτάνει τις 50 νίκες του στην αναμέτρηση με την Βαλένθια, ενώ λίγες ημέρες πιο πριν είχε κατακτήσει τα Super Cup Ισπανίας και Ευρώπης.

Τεράστιο επίτευγμα, ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, καθώς έκλεισε το 2009 με τους «μπλαουγκράνα» να προσθέτουν στην τροπαιοθήκη τους 6 συνολικά κύπελλα!

Ο Καταλανός τεχνικός γνώρισε την πικρή γεύση του αποκλεισμού για πρώτη φορά στην καριέρα του από την Σεβίλλη τον Ιανουάριο του 2010 για το ισπανικό Κύπελλο.

Τον ίδιο μήνα, ο Πεπ έγινε ο μακροβιότερος Ισπανός τεχνικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ενώ τον Φεβρουάριο συμπλήρωσε τα 100 παιχνίδια ως προπονητής των Καταλανών με ρεκόρ, μέχρι εκείνη την στιγμή 71 νικών, 19 ι

Keywords
Τυχαία Θέματα