Αλεξανδρής: «Καθοριστικός ο ρόλος Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς»

Η εμπειρία των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο final 4 της Πόλης, σύμφωνα με το Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο Μακεδόνας τεχνικός του Άρη, μιλώντας στο Onsports, αναφέρθηκε στους ημιτελικούς του Final 4 της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, και παραδέχθηκε πως αμφότερες

οι ελληνικές ομάδες δεν είναι φαβορί για τη νίκη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στον τελικό, ίσα ίσα αποτελεί πλεονέκτημα για τους «αιωνίους» όπως εξήγησε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Αναλυτικά τα όσα είπε μιλώντας στο Onsports…

-Πώς βλέπεις τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Δίνεις προβάδισμα σε κάποια ομάδα;
«Θεωρώ πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί, αλλά ίσως το συγκεκριμένο γεγονός λειτουργήσει υπέρ του Παναθηναϊκού κι αυτό γιατί είναι πιθανό ο εν λόγω χαρακτηρισμός να της δημιουργήσει άγχος, το οποίο μια ομάδα με την εμπειρία του Παναθηναϊκού είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί».

-Ποιο θεωρείς πως θα είναι το «κλειδί» σε αυτόν τον ημιτελικό;
«Κατά τη γνώμη μου θα είναι η άμυνα. Αμφότερες οι ομάδες έχουν αποδείξει πως αυτό είναι το μεγάλο «όπλο» τους. Παίζουν εξαιρετική ομαδική άμυνα και θεωρώ πως σε αυτόν τον τομέα θα ρίξουν το βάρος τους. Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει παίκτες με μεγάλες δυνατότητες στον αμυντικό τομέα, όπως ο Κιριλένκο και ο Κριάπα, αλλά και ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαία ατού, τα οποία ο κόουτς Ομπράντοβιτς θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί, προκειμένου να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

-Ποιους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός;
«Σίγουρα, δύο παίκτες είναι ο Κιριλένκο και ο Κρστιτς. Από εκεί και πέρα, η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στην ομαδική δουλειά. Διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς, ο Γκόρντον και ο Κριάπα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Σβεντ, ο οποίος είναι παίκτης «κλειδί» για τους Ρώσους».

-Θεωρείς πως ο Ομπράντοβιτς με την τεράστια εμπειρία του και τις τόσες κατακτήσεις τροπαίων θα δώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάρει την πρόκριση;
«Αναμφίβολα. Οι πάγκοι παίζουν τον πρώτο ρόλο σε αυτά τα τουρνουά. Περιμένω να δω πώς θα αντιδράσει ο πάγκος του Παναθηναϊκού στα δεδομένα που θα επιχειρήσουν να βάλουν στον ημιτελικό οι Ρώσοι. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς διαθέτει τεράστια εμπειρία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και είναι σίγουρο πως θα πάει απόλυτα διαβασμένος και θα έχει απαντήσεις σε ό,τι κι αν δοκιμάσουν οι αντίπαλοι».

-Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;
«Μπορεί. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ομάδα που διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα παιχνίδια παίζει πάντα καλά και έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για αυτό θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι δύο πάγκοι».

-Η γνώμη σου για τον άλλον ημιτ

Keywords
Τυχαία Θέματα