Τοπαλίδης: «Με προσοχή προκρινόμαστε»

Τι και αν η τύχη χάρισε το πιο αστραφτερό της χαμόγελο στην Εθνική μας ομάδα, ο Γιάννης Τοπαλίδης έσπευσε μέσω του Onsports να… προσγειώσει (όπως ίσως και τους ποδοσφαιριστές μετά από μία μεγάλη νίκη) τους υπέρμετρα αισιόδοξους εστιάζοντας στις παγίδες που κρύβει για το «γαλανόλευκο» συγκρότημα η κλήρωση του Euro 2012.

«Πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο», σχολίασε ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάνγκελ στον

πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το γεγονός πως η Πολωνία παίζει εντός έδρας, αλλά και για τα προβλήματα που παραδοσιακά αντιμετωπίζει η Ελλάδα κόντρα σε ομάδες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει το «κλειδί» της επιτυχίας.

«Την κλήρωση δεν τη βλέπω εύκολη αλλά όχι και υπερβολικά δύσκολη. Το γεγονός πως η Πολωνία είναι γηπεδούχος με προβληματίζει ιδιαίτερα. Πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιάννη Τοπαλίδη, για να αναφερθεί συγκεκριμένα σε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά:

«Δεν μπορώ να εκτιμήσω τις ομάδες. Ομάδες που παίζουν εντός έδρας όπως η Πολωνία τις φοβάμαι περισσότερο και πάντα τις υπολογίζω. Θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος στην πρεμιέρα, ωστόσο δεν είχε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Η Ρωσία είναι μια αποδεδειγμένα πολύ καλή ομάδα και ίσως η ισχυρότερη, ενώ και η Τσεχία από την άλλη έχει σπουδαία παράδοση και ήταν αδύνατο να περάσει απευθείας από έναν όμιλο στον οποίο βρισκόταν και η Ισπανία. Όμως και η Σκωτία την δυσκόλεψε αρκετά πριν περάσει στα μπαράζ όπου έδειξε τη δύναμή της… Το άσχημο είναι πως η Ελλάδα πάντα αντιμετώπιζε προβλήματα κόντρα σε ομάδες από το πρώην Ανατολικό Μπλοκ. Δεν μας ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού τους…»

Ερωτηθείς για τις συμπτώσεις σχετικά με το Euro της Πορτογαλίας (αντιμετωπίσαμε τους διοργανωτές στην πρεμιέρα και τη Ρωσία την τελευταία αγωνιστική), ο 49χρονος τεχνικός πρόσθεσε:

«Δεν πιστεύω και πολύ στις συμπτώσεις. Το πιο σημαντικό σε μια τελική φάση είναι εκείνη την περίοδο να έχεις τους έντεκα βασικούς σου σε τοπ φόρμα. Όπως το 2004 στην Πορτογαλία που δεν αντιμετωπίσαμε κανένα σοβαρό πρόβλημα, ενώ το 2008 δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε τον Καραγκούνη για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας τραυματισμού».

Κληθείς να κάνει μία πρόβλεψη, ο Γιάννης Τοπαλίδης κατέληξε: «Τα πάντα κρίνονται και φαίνονται στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις σε τέτοια τουρνουά. Ποιος θα πίστευε πως εμείς θα φθάναμε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004; Θεωρώ πάντως πως έχουμε πιθανότητες αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο όπως νομίζουν ορισμένοι βλέποντας μόνο την κλήρωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα