Χαριστέας: «Στόχος η πρόκριση από τους ομίλους»

Καλή χαρακτήρισε την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012 ο Αγγελος Χαριστέας, τονίζοντας ότι απέφυγε τα φαβορί.

{textlink02}

Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ικανοποιημένος, βλέποντας τους άλλους ομίλους. Εχουμε ένα δυνατό όμιλο με ισάξιες ομάδες. Τους Ρώσους τους πετυχαίνουμε σχεδόν πάντα και ξέρουμε καλά την ομάδα τους. Η Πολωνία είναι η διοργανώτρια, ενώ η Τσεχία είναι καλή ομάδα και υπολογίσιμη αντίπαλος. Εχοντας

εμπειρία από δύο Euro, όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι δυνατές και δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Για να πούμε ότι είναι βατή η κλήρωση, πρέπει εμείς να είμαστε σε καλή κατάσταση», τόνισε ο διεθνής επιθετικός στον NOVAsportfm.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βλέποντας τους άλλους ομίλους, κάποιες μεγάλες ομάδες θα μείνουν εκτός από τον πρώτο γύρο και αυτό είναι για εμάς το αβαντάζ. Κάποιοι μπορούμε να λένε ότι έχουμε ήδη προκριθεί, αλλά στο ποδόσφαιρο απλώς μπορούμε να λέμε ότι αποφύγαμε τα φαβορί και κληρωθήκαμε σε έναν καλό όμιλο».

Για τις ομοιότητες που προκύπτουν με το 2004 βάσει προγράμματος, σχολίασε: «Βλέπαμε την κλήρωση με τους Κατσουράνη, Λυμπερόπουλο, Νίνη και Μάκο και όταν τέλειωσε και είδαμε το πρόγραμμα, κοιταχτήκαμε και χαμογελάσαμε. Παίζουμε το πρώτο παιχνίδι με την οικοδέσποινα Πολωνία, ενώ παίζουμε πάλι με τη Ρωσία που την πετυχαίνουμε συνέχεια στις τελικές φάσεις…».

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους που έχει η Ελλάδα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σημείωσε: «Η Εθνική θα πάρει μέρος για τρίτη συνεχή φορά σε Euro. Όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια από αυτή την ομάδα και η πρόκριση στην τελική φάση ως πρώτη στον όμιλό της, έχουμε την αισιοδοξία ότι μπορούμε να περάσουμε από τη φάση των ομίλων. Έχουμε πλέον κάποια εμπειρία, πάμε να ζητήσουμε κάτι καλό, καθώς η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα