Το κίνητρο του Τιμούρ

Χαίρετε κύριοι
Οι διεθνείς μας έχουν ακόμα μια δουλειά. Αύριο Τρίτη παίζουν για δύο αποτελέσματα στην Τιφλίδα. Η αποστολή φαίνεται εύκολη αλλά δεν παύει να κρύβει παγίδες.

Ο Κετσπάγια διαδέχτηκε στον πάγκο της Γεωργίας τον Κούπερ και έδειξε πως είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να κάνει ανταγωνιστικούς τους συμπατριώτες του. Ο ίδιος είχε δουλέψει στη λογική του παίζουμε ταμπούρι σε πιο υψηλό επίπεδο όταν με την Ανόρθωση στάθηκε με αξιοπρέπεια στο Champions League βάζοντας τον Δέλα μπροστά από

τα δύο στόπερ.

Εκεί που απέτυχαν οι Τομπμέλερ, Κούπερ

Γεμάτος θυμό από την άδικη κατά τον ίδιο απόλυσή του από τον Ολυμπιακό αλλά και όρεξη για αποδείξεις ανέλαβε το καλοκαίρι του 2010 την Εθνική Γεωργίας. Το ρίσκο τεράστιο καθώς γνώριζε πως στον πάγκο της χώρας του απέτυχαν τεράστια ονόματα τα τελευταία χρόνια όπως ο Τομπμέλερ και ο Κούπερ. Ο Τομπμέλερ μπορεί να μάζεψε 10 βαθμούς για τα προκριματικά του Euro του 2008 τις δύο νίκες όμως τις πέτυχε με τα Φερόες. Ουσιαστικά το μοναδικό επιτυχημένο αποτέλεσμα που πήρε μέσα σε δύο χρόνια ήταν μια νίκη με 2-0 στην Τιφλίδα επί της Σκωτίας.

Η ομοσπονδία όμως ήθελε προπονητή που θα ανεβάσει επίπεδο την Εθνική τους ομάδα. Τον Αύγουστο του 2008 αντικατέστησαν λοιπόν τον Τομπμέλερ και έφεραν στη θέση του τον Κούπερ που λίγο καιρό νωρίτερα είχε ρίξει την Πάρμα. Ο Κούπερ πιθανότατα να ήταν και ο πιο ακατάλληλος προπονητής που θα μπορούσαν να επιλέξουν. Ο Αργεντίνος τεχνικός σε μια χώρα χωρίς ταλέντο και χωρίς να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο με τους παίκτες του ήθελε να τους βάλει άμεσα στη δική του προπονητική λογική. Το επιθετικογενές 4-4-2 του Κούπερ σε ένα σύνολο χαμηλών δυνατοτήτων αποδεικτικέ όπως αναμενόταν καταστροφικό. Σε 10 αγώνες μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς από τρεις εντός έδρας ισοπαλίες και αποχώρησε με το ταπεινωτικό για τον ίδιο 6-2 στη Βουλγαρία.

Πίστευε στην πρόκριση

Ο Τιμούρ λοιπόν έδειξε τη νοοτροπία του αναλαμβάνοντας μια ομάδα που έφαγε 6 γκολ από τους Βούλγαρους και δηλώνοντας στους συμπατριώτες του πως σε κάθε διοργάνωση θα διεκδικούμε μέχρι τέλος τις προκρίσεις. Ο ίδιος μάλιστα ακόμα και το καλοκαίρι που μας πέρασε απέφυγε να κλείσει φιλικά μετά το παιχνίδι με την Εθνική μας καθώς θεωρούσε πως η ομάδα του θα πάει στα μπαράζ. Μιλάμε λοιπόν για άνθρωπο που πιστεύει πως είναι ικανός για τα πάντα. Ανεξάρτητα αν είναι ή όχι το γεγονός πως μάχεται ακόμα και για απίθανους στόχους τον καθιστά επικίνδυνο. Στην πράξη σαν προπονητής της Γεωργίας είναι σίγουρα επιτυχημένος. Όλα ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Καραϊσκάκης.

Τότε ο Σάντος έκανε την πρεμιέρα του και προσπάθησε με αποτυχία να εφαρμόσει το ρόμβο που είχε αναλύσει λίγες μέρες νωρίτερα σε πρές κόνφερανς στους δημοσιογράφους. Ο Ιασβίλι στο 2ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Αβραάμ και πάνω σε αυτό το γκολ ο Κετσπάγια έχτισε το δικό του κάστρου. Παίζοντας ταμπούρι πήρε με εμάς που έχουμε έτσι και αλλιώς πρόβλημα να ανοίγουμε άμυνες το 1-1 και αυτό το αποτέλεσμα του έδωσε τη δυνατότητα να παίξε

Keywords
Τυχαία Θέματα