Το… ημερολόγιο του προφυλακιστέου Αχιλλέα Μπέου (photos)

Καταγγελίες, προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, βολές κατά του πολιτικού συστήματος και προσώπων του ποδοσφαίρου. Ο εσχάτως ελεύθερος με περιοριστικούς όρους Αχιλλέας Μπέος, έκλεισε το... ημερολόγιο της προφυλάκισής του στις φυλακές Ναυπλίου. Το Onsports γυρίζει πίσω το ρολόι και «ξεφυλλίζει» μία προς μία τις σελίδες του.

28 Ιουνίου

2011. Η πύλη των φυλακών Ναυπλίου ανοίγει για τον τότε μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος κρίνεται προφυλακιστέος για την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων. 14 Ιουνίου 2012. Το Συμβούλιο Εφετών βάζει τέλος στην προσωρινή κράτησή του και τον αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ.

Το «κάδρο» του δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν, περιελάμβανε συνολικά τέσσερις αιτήσεις αποφυλάκισης, τρεις προσφυγές κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας (δύο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και μία στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Γενεύση) καθώς και δύο επιστολές διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, πολλές υπήρξαν και οι δημόσιες τοποθετήσεις μέσω συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κυριακάτικες εφημερίδες, είτε απευθείας του ιδίου, είτε των συνηγόρων του.

Ολες οι κινήσεις του προφυλακιστέου Αχιλλέα Μπέου είχαν έναν κοινό παρανομαστή. Την εξέφραση της έντονης δυσαρέσκειάς του για την παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων (και κυρίως βέβαια του τεκμηρίου της αθωότητας) και την καταχρηστική και προειλημμένη (όπως την χαρακτήριζε) προσωρινή κράτησή του.

28 Ιουνίου 2011

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής

Οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η απολογία διήρκησε τρεις ώρες και στη διάρκειά της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι απαντήσεις που έδωσε δεν ήταν αρκετές για να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή του. Νωρίτερα, είχαν προφυλακιστεί οι Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας.

30 Ιουνίου 2011

«Είμαι αθώος»

Το «Βήμα» δημοσιεύει την απολογία του ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι η αντεισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, διαπνέεται από έωλες εκτιμήσεις και αναφορές των στελεχών της UEFA προς τον ίδιο.

7 Ιουλίου 2011

Διάψευση για επεισόδιο στη φυλακή

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξέδρα» τον εμπλέκει σε σοβαρό επεισόδιο με άλλους συγκρατούμενους στις φυλακές του Ναυπλίου που σύμφωνα με το ρεπορτάζ πήρε έκταση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την αποκατάσταση της τάξης.

Ο διευθυντής των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου Σωτήρης Μυτάκης με δηλώσεις του στο Onsports, διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο

14 Ιουλίου 2011

«Επιλεκτικές διώξεις»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς θέτει θέμα επιλεκτικής άσκησης πειθαρχικών διώξεων. Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα