Το crash test των killer του Ολυμπιακού (videos)

Την πολυτέλεια να διαθέτει τρεις παίκτες που ξέρουν και μπορούν να στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και οι οποίοι μοιράζονται την 2η θέση στον πίνακα των σκόρερ, έχει ο Ολυμπιακός και το Onsports επιχειρεί να κάνει ένα crash test των killer της ομάδας του Πειραιά.

{textlink02}

Κέβιν

Μιραλάς, Μάρκο Πάντελιτς και Ραφίκ Τζεμπούρ έχουν πετύχει από 9 γκολ τις 14 πρώτες αγωνιστικές, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League. Με τον Βέλγο να έχει παίξει σε 12 παιχνίδια και να μετράει 1166 λεπτά συμμετοχής, τον Αλγερινό να έχει 11 συμμετοχές και 1007 αγωνιστικά λεπτά και τον Σέρβο να έχει 9 ματς και 498 λεπτά, το Onsports προσπαθεί να αναλύσει κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά τους στοιχεία.

Ο Τζεμπούρ είναι αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, έχοντας συνολικά 38, αλλά και αυτός που δυσκολεύεται περισσότερο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς πετυχαίνει 1 γκολ ανά 4,2 σουτ που κάνει. Ακολουθεί ο Μιραλάς με συνολικά 32 προσπάθειες και 1 γκολ ανά 3,6 τελικές που κάνει. Ορισμός του επιθετικού - killer αποδεικνύεται ο Πάντελιτς, καθώς ο Σέρβος φορ έχει πάρει μόλις 16 τελικές προσπάθειες και έχει κάνει γκολ τις 9. Δηλαδή, ποσοστό ευστοχίας 1 γκολ ανά 1,8 σουτ.

Πιο ομαδικός και οργανωτικός αποδεικνύεται ο Μιραλάς, καθώς έχει δώσει 4 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, έναντι μίας που έχουν δώσει οι Πάντελιτς και Τζεμπούρ. Παράλληλα, ο Βέλγος έχει και τις περισσότερες πάσες, 75 συνολικά, από τους τρεις επιθετικούς του Ολυμπιακού. Στις 47 είναι ο Τζεμπούρ και μόλις στις 19 ο Πάντελιτς.

Πάντως, ο Μιραλάς είναι και πρώτος στα λάθη, έχοντας κάνει 66, έναντι 57 του Τζεμπούρ και 18 του Πάντελιτς. Ωστόσο, ο Βέλγος μπορεί να περηφανεύεται και να ισοσκελίζει αυτό το μειονέκτημα, με το γεγονός ότι είναι πρώτος στα κλεψίματα από τους άλλους δύο επιθετικούς του Ολυμπιακού.

Ο Μιραλάς, δείχνοντας και τις αμυντικές του αρετές, έχει 13 κλεψίματα, έναντι 10 του Τζεμπούρ και μόλις ένα του Πάντελιτς, ο οποίος δεν είναι και ο μεγαλύτερος λάτρης της πίεσης των αντίπαλων αμυντικών. Κι αυτός είναι ενδεχομένως ένας από τους λόγους που ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον πολυεμπιστεύεται.

Χαρακτηριστικό της πίεσης του Μιραλάς στους αντιπάλους είναι ότι έχει υποπέσει και σε 31 φάουλ. Σε εννιά λιγότερα (22) έχει υποπέσει ο Τζεμπούρ, ενώ μόλις 4 φορές έχει κάνει φάουλ ο Πάντελιτς.

Πάντως, ο παίκτης που δέχεται τα περισσότερα φάουλ είναι ο Τζεμπούρ, καθώς είναι και αυτός που κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Στον Αλγερινό επιθετικό έχουν γίνει 29 φάουλ, ενώ 26 κερδισμένα φάουλ έχει και ο Μιραλάς. Μόλις τρεις φορές έχουν κάνει φάουλ στον Σέρβο επιθετικό, το οποίο δικαιολογείται, πάντως, από το γεγονός ότι δεν κρατάει σχεδόν ποτέ την μπάλα στα πόδια του και παίζει με τη μία.

Ποδοσφαιριστής

Ματς

Τελικές

Γκ/σ

Ασίστ

Πάσες

Λάθη

Κλεψ.

Φάουλ κατά

Φάουλ υπέρ

Κέβιν Μιραλάς

13

32

1/3,6

4

75

66

13

Keywords
Τυχαία Θέματα