Το «αντίο» του μεγαλύτερου «μικρού» (videos)

Πριν από 14 χρόνια ο Δημήτρης Σαραβάκος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό και το Onsports κάνει μια αναδρομή στην καριέρα ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο αιώνιος… μικρός του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο παίκτης που μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά φιλάθλων και που χάρισε αμέτρητες επιτυχίες και διακρίσεις – όχι μόνο στον εαυτό του – στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα, πριν από 14 χρόνια πάτησε για τελευταία φορά το πόδι του στο χορτάρι του γηπέδου που λατρεύτηκε

και έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης ποδοσφαιρικής εποχής.

{youtube}UgqADW-vQ1I{/youtube}

Στα χνάρια του πατέρα

Ο Δημήτρης Σαραβάκος, γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1961, από μικρός ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, Θανάση. Ο γιος του άσου του Πανιωνίου εντάχθηκε από νωρίς στα παιδικά τμήματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και στα 17 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, κάνοντας 10 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα που παρότι δεν είχαν… γκολ, τον σύστησαν το ευρύ κοινό.

Παίζοντας ολοένα και περισσότερο και με την απόδοσή του να βελτιώνεται, ο Σαραβάκος αρχίζει να γίνεται θέμα συζήτησης. Μετά από 132 εμφανίσεις και 35 γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου, η ώρα για το μεγάλο βήμα είχε φτάσει.

Φορώντας τα πράσινα…

Το καλοκαίρι του 1984 ο Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στην προεδρία του, θα αποκτήσει τον 23χρονο επιθετικό και θα αλλάξει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μεγάλο βαθμό. Ο Σαραβάκος, χαμηλών τόνων ανέκαθεν, προστέθηκε σε ένα ρόστερ με αρκετά μεγάλα ονόματα, όπως οι Ζάετς και Ρότσα, όμως έμελλε να γίνει αυτός ο σταρ που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας εποχής που δημιούργησε φιλάθλους για τον Παναθηναϊκό, μόνο και μόνο από την παρουσία του.

{youtube}g8A97n6ThU0{/youtube}

«Με τον Δημήτρη ζήσαμε πολλές καλές στιγμές στον Παναθηναϊκό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Οι καλύτερες πιστεύω ήταν τη σεζόν 1984-85, όταν κάναμε μια καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά αξέχαστο αυτό που έγινε τότε», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας μάλιστα για την πρώτη χρονιά του «Μικρού» στο «τριφύλλι»!

Γεννημένος για ντέρμπι

Ο Δημήτρης Σαραβάκος την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό έζησε μεγάλες στιγμές, με ευρωπαϊκά γκολ, διακρίσεις και συμμετοχή στους «4» του Πρωταθλητριών, αλλά δεν είχε καταφέρει να κάνει αυτό που τα επόμενα χρόνια θα τον έβαζε για τα καλά στις καρδιές των «πράσινων» φιλάθλων. Να σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού…

{youtube}LDN6RUXdOAQ{/youtube}

Το πρώτο γκολ σε ντέρμπι «αιωνίων» για τον «Μικρό», που στη συνέχεια θα γινόταν «Μητσάρας», ήρθε το Νοέμβριο του 1985. Ο Σαραβάκος «χτυπά» δυο φορές και ο Παναθηναϊκός θα πάρει μεγάλο «διπλό» από τον Ολυμπιακό. Σκηνικό που θα επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές στα ντέρμπι των επόμενων ετών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τον Σαραβάκο να «καθαρίζει» τελικούς και ματς με τους «ερυθρόλευκους» και να γίνεται ο νο1 «δημόσιος κίνδυνος» για την άμυνά τους.

Παραλίγο… Πειραιώτης!

Keywords
Τυχαία Θέματα