Στη «μάχη» ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός

Έτοιμος να αποφύγει τις κακοτοπιές που κρύβουν οι πρεμιέρες, απέναντι σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αντίπαλο όπως η Μάλαγα, είναι ο Παναθηναϊκός.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπαίνει σήμερα (20/10, 21.45, Novasport 3) στη μάχη της Ευρωλίγκας, φιλοξενώντας την ισπανική Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν από νωρίς τους κανόνες

τους, προκειμένου να ξεκινήσουν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, και στο πλευρό τους θέλουν να έχουν και τον έκτο παίκτη τους, τον κόσμο τους.

Παρά τις αλλαγές στο ρόστερ τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, παίκτες και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού εμφανίζονται πανέτοιμοι να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, που τους θέλουν και φέτος εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το ταξίδι ξεκινάει σήμερα (20/10) κι άπαντες εύχονται να ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να διατηρούνται στο θρόνο τους για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός έχει τοποθετηθεί στο Β’ Όμιλο της διοργάνωσης, με αντιπάλους τη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη γερμανική Μπάμπεργκ, την κροατική Κ.Κ. Ζάγκρεμπ, τη λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας και τη σημερινή (20/10) αντίπαλό τους, ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα. Στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η φετινή Ευρωλίγκα, οι Μοσχοβίτες επιβλήθηκαν με 87-74 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Ουνιχάκα Μάλαγα

Ύστερα από μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, η Ουνιχάκα Μάλαγα εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους της Ευρωλίγκας χάρη στο εγγυημένο συμβόλαιό της. Φέτος, βέβαια, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας κάνει το «τρία στα τρία».

Έδρα της είναι το «Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες Μάρτιν Καρπένα», χωρητικότητας 11.000 θεατών. Ιδρύθηκε μόλις το 1992, αρχικά ως Κάχα ντε Ρόντα, κι αφού άλλαξε διάφορα ονόματα (Ουνικάχα Μαγιόραλ, Ουνικάχα Πόλτι) πήρε εν έτει 1994 αυτό που κρατάει μέχρι σήμερα. Έχει να επιδείξει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας το 2006, ένα Κύπελλο Ισπανίας το 2005 κι ένα Κύπελλο Κόρατς το 2001. Έχει συμμετάσχει μία φορά σε Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας, το 2007, τερματίζοντας στην 3η θέση.

Το ρόστερ της: Γκαρντ: Τζέραλντ Φιτς, Μπέρνι Ροντρίγκεθ, Ερλ Ρόουλαντ, Κρίσταπς Βάλτερς, Ραούλ Μπλάνκο, Χοσέ Πόζας, Φόργουορντ: Χρβόγε Πέριτς, Τρεμέλ Ντάρντεν, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, Τζόελ Φρίλαντ, Αλεχάντρο Αμπρίνες, Σέντερ: Λούκα Ζόριτς, Νέντζαντ Σινάνοβιτς, Ογκνιέν Κούζμιτς. Προπονητής της είναι ο Ματέο Τσους.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αποφασισμένη να φθάσει πολύ ψηλά φέτος, εν αντιθέσει με την περσινή χρονιά που αποκλείστηκε νωρίς, είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θεωρείται εκ των φαβορί όχι μόνο για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου, εξάλλου πρόσθεσε στο δυναμικό της σπουδαία ονόματα μεταξύ των οποίων ο Αντρέι Κιριλένκο, ο Νέναντ Κρστιτς και ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Έδρα της είναι το «Universal Sports Hall», χωρητικότητας 11.00

Keywords
Τυχαία Θέματα