Τι πετάει, τι κρατάει για τη συνέχεια

Τα βήματα φαίνεται πως πλέον γίνονται σε στέρεες βάσεις. Η ΑΕΚ δείχνει πως βρίσκει χαρακτήρα και αγωνιστική ταυτότητα. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά, αλλά φαίνεται πως κάτι κινείται. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει και ποια να πετάξει από το ματς με τον Αρη, εν όψει της συνέχειας...

Οπως σας ανέφερα και στη χθεσινή ανάλυση, υπήρχαν πράγματα που μπορεί να κρατήσει και να επενδύσει η ΑΕΚ

στη συνέχεια. Πρώτα απ' όλα, την καλή λειτουργία στη μεσαία γραμμή. Με την ταυτόχρονη παρουσία των Μάκου, Βάργκας και Καφέ, η ομάδα απέκτησε προσωπικότητα. Θεωρώ, πως οι τρεις μαζί μπορούν να αλληλοκαλύπτονται, να βρίσκουν λύσεις και να δίνουν ισορροπία σε όλη την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως η ΑΕΚ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πατήσει περιοχή.

Ως θετική κρίνω και τη παρουσία του Γκέντσογλου. Διότι αν θεωρούνταν λίγο πολύ αναμενόμενο να ανέβει επίπεδο η ομάδα, όταν βρίσκονταν μαζί στην 11άδα οι τρεις κατά τεκμήριο ποιοτικότεροι μέσοι της, είναι σημαντικό να φανεί πως υπάρχει λύση και πίσω από αυτούς. Πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, ο Γκέντσογλου δείχνει πως βαδίζει και αυτός στη λογική της ωριμότητας και της σταθερότητας.

Από το παιχνίδι νομίζω πως θα είναι χρήσιμα και τα εξής:

η καλή παρουσία του Κάλα, που είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ και μπορεί να συνδυαστεί καλά τόσο με τον Δέλλα, όσο και με τον Μανωλάτην εκτελεστική δεινότητα του Λυμπερόπουλου, που έδωσε στην ομάδα το εύκολο γκολ. Και συνολικά, κρατώντας εξαιρετικά τη μπάλα και με τις σωστές κινήσεις, βοήθησε σημαντικά στη κυριαρχία της ΑΕΚτη διαρκώς βελτιωμένη εικόνα του Κοντοέ, που πείθει πως μπορεί να είναι λύση για τα άκρα, σε μια περίοδο που υπάρχει αγωνία για το πόσο θα αντέξει ακόμα ο Καράμπελαςτην προσαρμογή και ανάδειξη του Μπέλεκ στον νέο ρόλο που του δίνει ο Κωστένογλου και βγάζει τα θετικά του στοιχείατη παρατεταμένη φόρμα του Λεονάρντο, που μπορεί να δίνει τουλάχιστον ένα ποιοτικό ημίχρονο

Η πορεία θα είναι δύσκολη. Η Λοκομοτίβ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και ο ΠΑΟ στη καλύτερη φάση των τελευταίων ετών. Η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να σπάσει τον ρυθμό των αντιπάλων, να διεκδικήσει τις νίκες, να εμφανίσει βελτίωση και στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Εκεί νομίζω πως είναι και οι περισσότερες αδυναμίες. Διότι, είναι γεγονός, πως χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος δουλειάς, ώστε να καταφέρει η ΑΕΚ να είναι αυτή που πραγματικά θέλει ο κόσμος της.

Μαζί με τη δουλειά, πρέπει να βελτιώσει και άλλο την αμυντική της λειτουργία. Να περιορίσει τα εύκολα λάθη, να μεγαλώνει κάθε φορά και περισσότερο τον χρόνο που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο, να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοση της. Και βέβαια, να παίρνει αποτελέσματα. Κόντρα στην Λοκομοτίβ η ΑΕΚ παίζει πρώτα απ' όλα για το πρεστίζ και την ιστορία της και απέναντι στον ΠΑΟ για το μέλλον της και τους πραγματικούς στόχους της ως ομάδα.

Υ.Γ.: Σας περιμένω αύριο για την εβ

Keywords
Τυχαία Θέματα