Θυμίζει την εποχή του Κυράστα

Χαίρετε κύριοι

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού και η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα έφεραν διαφορετικά δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός πλέον βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τους «ερυθρόλευκους» και η εικόνα του στο γήπεδο γεμίζει με προσδοκίες και όνειρα τους φίλους του τριφυλλιού για τη συνέχεια.

Στην

Τούμπα, ο Φερέιρα αποδείχθηκε καλά διαβασμένος και η ομάδα του ικανή να παίξει καλό ποδόσφαιρο σε έναν αγώνα με αντικειμενικές δυσκολίες.

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να θυμίζει την ομάδα της πρώτης χρονιάς του Κυράστα. Κατά σύμπτωση και τότε από την Τούμπα πέρασε κερδίζοντας με 3-1.

Κλειδί ο Ζεκά

Ο Πορτογάλος προπονητής με τον τρόπο που χρησιμοποίησε τον Ζεκά κλείδωσε την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ και άφησε εκτός παιχνιδιού τον Βιεϊρίνια. Τονίσαμε και στην ανάλυση πριν το παιχνίδι πως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ αργό κέντρο. Κανείς εκ των Φωτάκη, Αρίας, Λαζάρ δεν μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι με το τρέξιμό τους με τη μπάλα από το κέντρο και μπροστά.

Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Μπόλονι να ψάχνει να βρει άλλες λύσεις για να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο επιθετικός και να φτάνει η μπάλα στους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη.

Απ' όλους τους παίκτες που έχει χάσει μέχρι σήμερα ο Μπόλονι έχω την αίσθηση πως πρέπει να πόνεσε περισσότερο για τον Λίνο. Ο Ρουμάνος πήρε μια καλή εμφάνιση στο Βικελίδης από τον Σνάουτσερ αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος, καθώς ανέβαινε πολύ λιγότερες φορές απ' ό,τι θα ήθελε και στη σκέψη του ήταν να χρησιμοποιήσει τον Λεονάρντο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, όμως, ο Βραζιλιάνος απογοήτευσε στο δοκιμαστικό φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα και χρησιμοποιήθηκε ξανά ο Σνάουτσνερ.

Στον Πολωνό δόθηκε η εντολή να είναι πιο επιθετικός απ' ό,τι συνηθίζει. Με αποτέλεσμα να δώσει μια άδικη μάχη στο ύψος της σέντρας, πλάγια με τον Ζεκά που την έχασε κατά κράτος. Αυτή η μάχη ήταν το κλειδί για μια πολύ εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού. Η μπάλα δεν έφτανε στον Βιεϊρίνια. Δύο φορές που την πήρε ήταν όταν συνέκλινε προς τον άξονα. Την πρώτη σούταρε λίγο άουτ και τη δεύτερη απέκρουσε ο Καπίνο. Όταν, όμως, έχεις να αντιμετωπίσεις με τον Μαρίνο τον Βιεϊρίνια το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι δύο σουτ έξω από την περιοχή σου.

Μοναδικός κίνδυνος ο Ετό

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ στο κέντρο είχε τους Λαζάρ, Φωτάκη, Αρίας και σέντερ φορ τον Παπάζογλου με κάτω τη μπάλα από τον άξονα ήταν τελείως ακίνδυνος. Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα, καθώς όσες φορές προσπάθησε να τρέξει με την μπάλα ο Αρίας την έχασε πολύ εύκολα και το γεγονός αυτό κράτησε πίσω τους κεντρικούς χαφ του ΠΑΟΚ.

Στην πράξη μπορούσε να απειλήσει μόνο με κούρσες του Ετό. Αυτό συνέβη κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κουίνσι έτσι και αλλιώς τακτικά δεν είναι πολύ συνεπής στην άμυνα και ο Σπυρόπουλος έχει αποδείξει πως μόνος του δεν μπορεί να την πάρει την πλευρά.

Ο Φερέιρα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που στο καλό του διάστημα ο Ετό δεν βρήκε συμπαραστάτη. Τα ανεβάσματά του δεν βοήθησαν ώστε να μπει στο παι

Keywords
Τυχαία Θέματα