«Θέλω να το ξαναδώ»

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει στο Onsports για την τιτανομαχία του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πιο προσεκτική «ανάγνωση» του παιχνιδιού.

Πολύ πιο ήρεμα τώρα, μετά το "θρίλερ" της Πέμπτης: Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ

Μόσχας, ανεξαρτήτως νικητή είναι απ' εκείνους που λες "θέλω να το ξαναδώ"! Τέτοιο ματς μπάσκετ δεν μπορείς να βλέπεις κάθε μέρα, δεν μπορείς να απολαμβάνεις συχνά. Και το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος που σχεδόν γέμισε το ΟΑΚΑ το απόλαυσε όπως άλλωστε φάνηκε και στο τέλος με το θερμό χειροκρότημα τόσο στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ όσο κυρίως στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αμφιβάλουμε αν στη διάρκεια της σεζόν θα ξαναδούμε ματς τέτοιου επιπέδου. Ο Παναθηναϊκός είχε μιά εξαιρετική αντίδραση κι έβαλε πολλά ερωτηματικά στο παρκέ στην πιό πλήρη ομάδα της διοργάνωσης. Σε μιά ομάδα που γενικώς υπερτερεί του Παναθηναϊκού και δεν είναι ούτε ψέμα ούτε και ντροπή να το παραδεχτούμε.

Παρά τα ερωτηματικά που έβαλε ο Παναθηναϊκός η ΤΣΣΚΑ βρήκε τον τρόπο να βγει από τις "παγίδες" και να αποδράσει από το ΟΑΚΑ. Στηρίχτηκε στο εκπληκτικό ατομικό ταλέντο των παικτών στα φοβερά και τρομερά αθλητικά τους προσόντα και φυσικά στην πληρότητά της και στις περισσότερες προσωπικότητες που διαθέτει, παρά το γεγονός ότι δεν είχε την παραμικρή βοήθεια από τον πάγκο (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον Καζλάουσκας).

Η ΤΣΣΚΑ σου δίνει την εντύπωση της ομάδας που δε... χάνει! Που δεν μπορεί να χάσει, για να ακριβολογούμε. Μπορείς φυσικά να της δημιουργήσεις προβλήματα όπως έκανε ο Παναθηναϊκός που διαθέτει ποιότητα (δεν πιστεύουμε ότι άλλη ομάδα θα γλίτωνε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης) κι έχει σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο. Ο τομέας στον οποίο σαφώς υπερτερεί ο Παναθηναϊκός της ΤΣΣΚΑ είναι ο προπονητής... Ο Ομπράντοβιτς έχει κάνει τα πάντα για να καλύψει και τη διαφορά ποιότητας και ύψους και τα φάουλ του Διαμαντίδη αλλά και τον τραυματισμό του Τσαρτσαρή (βεβαίως η ΤΣΣΚΑ έπαιξε χωρίς το Ντάριους Λαβρίνοβιτς που είναι πολύ σημαντικός παίκτης). Απέναντι στα υπερδίμετρα κορμιά της ΤΣΣΚΑ επιστράτευσε και σχήμα με τρεις περιφερειακούς για να "κερδίσει" σε ταχύτητα, ρυθμό και δημιουργία, δοκίμασε ό,τι περισσότερο μπορούσε. Και δεν το λέμε για να... δικαιολογήσουμε κάτι. Σιγά μην έχει ανάγκη ο Ομπράντοβιτς για κάτι τέτοιο.

Απλώς αυτή η διαφορά στο τεχνικό τιμ καθιστά τον Παναθηναϊκό έτοιμο να αμφισβητήσει- όταν έρθει ο χρόνος κι εφόσον συναντηθούν- την ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ. Διότι- κι ας με πείτε εμπαθή με τον Καζλάουσκας- όταν θα φτάσει η στιγμή να πρέπει να "βοηθήσει" ο προπονητής την ομάδα, η ΤΣΣΚΑ θα έχει πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα