Τέταρτοι οι Φλάιερς με πέναλτι του Read

Μετά από ένα εντυπωσιακό 4-4 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι Φιλαδέλφεια Φλάιερς επιβλήθηκαν των Κάλγκαρι Φλέιμς στα πέναλτι.

Το καταλυτικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στον πέμπτο γύρο των πέναλτι από τον Matt Read. O Mikka Kiprusoff είχε σταματήσει τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες εκτελέσεις, αλλά τελικά νικήθηκε από τον Ilya Bryzgalov που απόκρουσε τέσσερα από τα πέντε σουτ των «φλογών». Πέρα από τον Read, ο Claude Giroux είχε εύστοχη εκτέλεση και ισοφάρισε την

αντίστοιχη του Michael Cammalleri των Φλέιμς.

Στο 60λεπτο, οι Φλέιμς προηγήθηκαν με 3-0, όταν οι Mark Giordano, Matt Stajan και Tom Kostopoulos πρόφεραν το συγκεκριμένο σημαντικό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι Jakub Voracek, Braydon Coburn και Scott Hartnell ισοφάρισαν μέχρι το 7:35 του τρίτου 20λέπτου, αλλά ο Alex Tanguay, με πέναλτι, έβαλε πάλι τις «φλόγες» μπροστά.

Τελικά, ο Scott Hartnell ισοφάρισε 4-4 με το 30ό του φετινό γκολ και η ανατροπή των Φλάιερς ολοκληρώθηκε στην τελική διαδικασία καθορισμού νικητή. Έτσι η ομάδα της Φιλαδέλφειας ανήλθε στους 75 βαθμούς και στην τέταρτη θέση της ανατολικής περιφέρειας του NHL, ενώ οι Φλέιμς προωθήθηκαν στους 67 βαθμούς, οι οποίοι τους δίνουν την 11η θέση της Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα