Ταμουρίδης: «Θα τρέξω μόνος μου και βλέπουμε...»

Ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι ο πρώτος Ελληνας ποδηλάτης που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς στην ποδηλασία δρόμου από το 1984 και δηλώνει ανυπόμονος για τους Αγώνες στο Λονδίνο.

Μετά την συμμετοχή των Κανέλλου Κανελλόπουλου και Ηλία Κελεσίδη στους Ολυμπιακούς του 1984 στο Λος Άντζελες, ο 30χρονος ποδηλάτης με τα «παράσημα» στην πίστα, κατεβαίνει στο αγώνισμα που πραγματικά αγαπά και υπηρετεί από το ξεκίνημα της καριέρας του και όπως λέει στο Onsports

«και μόνο να τρέχεις σε Ολυμπιακούς στην ποδηλασία δρόμου είναι μεγάλη υπόθεση».

Η αφορμή για την επιστροφή στο δρόμο μετά τις επιτυχημένες παρουσίες στη πίστα ήταν «η διαγραφή του αγωνίσματος των πόντων από ολυμπιακό πρόγραμμα. Μου έβγαλαν το αγώνισμα άρα κάτι έπρεπε να κάνω. Δεν ήταν στις δυνατότητές μου να συνεχίσω στο όμνιουμ. Εκανα μια προσπάθεια να δω πού βρίσκομαι και κατάλαβα ότι απείχα από τον στόχο οπότε έδωσα βάση στο δρόμο».

Αλλωστε αυτό είναι και το αγαπημένο του αγώνισμα. «Δεν είχα αφήσει καθόλου το δρόμο, πάντα το καλοκαίρι έκανα αγώνες με την επαγγελματική ομάδα και απλά το χειμώνα έτρεχα στην πίστα».

Η ηλικία του είναι η κατάλληλη, η εμπειρία του πολύτιμη, το Λονδίνο είναι ιδανικό για τον αγώνα και η δίψα του Ταμουρίδη για διάκριση σε μια Ολυμπιακή διοργάνωση πιο μεγάλη από ποτέ. Παραμένει ωστόσο… ταπεινός. «Οι βλέψεις είναι δύσκολες σε τέτοιους αγώνες τόσο λόγω επιπέδου και εγώ πάω εκεί μόνος χωρίς βοήθεια, ενώ οι άλλοι θα έχουν 5-6 αθλητές και ομάδα. Γεροί να είμαστε όμως και θα δούμε. Τα βήματα γίνονται σιγά-σιγά».

Ο Ταμουρίδης δεν είναι χθεσινός και είναι κύριος του εαυτού του, αφού προπονείται ουσιαστικά με δική του ευθύνη και φτιάχνει το πρόγραμμά του σε συνεργασία με τον εκάστοτε μάνατζερ της ομάδας στην οποία ανήκει . «Μέχρι τώρα ήταν μάνατζέρ μου ο Λεβεντάκης, αλλά αυτό εξαρτάται από την ομάδα, στην οποία θα ανήκω στην συνέχεια».

Και κάπως έτσι θα βγει το πρόγραμμα προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η οποία ωστόσο μπορεί να κρύβει πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. «Αναλόγως την ομάδα στην οποία θα ανήκω θα βγει και το πρόγραμμα θα για το Λονδίνο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθώς κάθε ομάδα έχει και τις δικές της υποχρεώσεις».

Ο δρόμος ως το Λονδίνο δηλαδή μπορεί να περάσει και από… γαλλικά εδάφη, δια μέσω Tour de France. «Εχω μια συμφωνία με ομάδα, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα ώσπου να γίνει επίσημο. Εάν ο μάνατζερ θέλει συμμετοχή μου σε κάποιους αγώνες...».

Ως εκεί καλά, αλλά στους Ολυμπιακούς τα πράγματα είναι δύσκολα: «Όποιος κατέβει στους Αγώνες θα πάει για το καλύτερο. Θα τρέξω μόνος μου στο δρόμο και ξέρω ότι ειμαι αδύναμος σε σχέση με άλλους που έχουν ολόκληρες ομάδες πίσω τους. Εγω για να κάνω το οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να καταφέρω ένα καλό συμβόλαιο, να έχω μια ομάδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω στους Αγώνες και δεν θα το παλέψω. Είναι μεγάλη υπόθεση οι Ολυμπιακοί και για μένα είναι η πρώτη διοργάνωση. Ναι, θέλω να πάω και στον Γύρο Γαλλίας αλλά πάνω απ’ όλα είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα