Τα παιδιά του Πούσκας θυμούνται

Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος, Τότης Φυλακούρης θυμούνται στο Sportaction τις ημέρες δόξας με τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια...

Ο μεγάλος Φέρεντς Πούσκας έχει μείνει αξέχαστος σε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Αρχής γενομένης σε πρόσφατες δηλώσεις του ο μεταφραστής του στην θητεία του στον Παναθηναϊκό, Νίκος Σακούλης, μιλώντας για την συμπλήρωση 40 ετών από το έπος του Γουέμπλεϊ, τόνισε: «Ποτέ δεν θα ξεχάσω, όσα χρόνια και αν περάσουν, πως ήταν όταν δούλευα δίπλα στον Πούσκας. Ήταν

μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Για αυτό και κάθε χρόνο αποδέχομαι με μεγάλη χαρά να έρχομαι στην Ουγγαρία για το τουρνουά του Πούσκας. Γιατί εδώ πέρα έχουμε την ευκαιρία συνέχεια να θυμόμαστε αυτές τις αναμνήσεις. Το κλαμπ προετοιμάζει κάποιες εκδηλώσεις και εγώ ασχολούμαι με ότι έχει να κάνει για τον Πούσκας και γράφω για αυτόν. Ακόμα και το να γράφω για τον Πούσκας είναι πολύ καλό αλλά ήταν εμπειρία ζωής για μένα που τον γνώρισα. Ακόμα και τώρα θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για αυτόν».

Εκτός όμως από τον μεταφραστή του Φέρεντς Πούσκας για τον εκλιπόντα προπονητή μίλησαν αποκλειστικά στο Sportaction και οι πρωταγωνιστές του άθλου του «Γουέμπλεϊ». Αρχικά ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 τόνισε: «Ήμασταν μία οικογένεια, είχαμε μία ομάδα με όλους Έλληνες και έναν προπονητή παγκόσμιας εμβέλειας. Ήμασταν όλοι μία οικογένεια, μία ομάδα ενωμένη που όλοι παίζαμε για όλους. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του «Ψηλού».

Εκτός όμως από τον Αντωνιάδη την άποψή του μας μετέφερε και ο Μίμης Δομάζος, ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας εκείνης: «Θυμάμαι ακόμα τι μας είχε πει ο Φέρεντς Πούσκας πριν τον μεγάλο τελικό με τον Άγιαξ. Λόγω της δυναμικότητας του Άγιαξ μας είχε πει αυτό το περιβόητο ‘έντεκα εμείς, έντεκα αυτοί’. Μας είχε όλους μια ομάδα δεμένη. Παίζαμε ο ένας για τον άλλον. Τιμή μου που συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο όπως ο Φέρεντς Πούσκας».

Ο τρίτος της παρέας μας είναι ο Τότης Φυλακούρης. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», μιλώντας για τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας, δεν έκρυψε την συγκίνησή του: «Μεγάλος παίκτης, μεγάλος προπονητής αλλά πάνω από όλα τεράστιος άνθρωπος. Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που έχουν μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου από την καριέρα μου. Είχε καταφέρει να μας έχει όλους μια οικογένεια. Μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα μαζί του».

Πηγή: Sportaction.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα