Τα μηνύματα του Μπόλονι

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο Onsports για τα μηνύματα που πέρασε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Λάσλο Μπόλονι μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στην Τούμπα

Ήταν ένα παιχνίδι που πίστευα πως εύκολα ή δύσκολα θα το κερδίζαμε, βασιζόμενος κυρίως στις πολλές απουσίες του Πανιωνίου. Το κερδίσαμε πιο εύκολα απ ότι λέει το τελικό 1-0, γιατί απλούστατα δε δεχτήκαμε καθαρή φάση.

Κι όμως, φαινομενικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα ξεχαστεί

άμεσα. Πως δεν έχει τροφή για κουβέντα. Λάθος, έχει και μάλιστα πολύ.

Πρώτα απ όλα, ο ΠΑΟΚ δε δέχεται φάση από τον αντίπαλο σε έναν αγώνα που παίζει ο Γιώργος Κατσικάς. Ήταν το μόλις δεύτερο παιχνίδι του, έδεσε καλά με τον Μαλεζά και έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο.

Η παρουσία του Γλύκου, που ήταν ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ δε δέχτηκε φάση, στο κομμάτι που για πολλούς ήταν αδύναμος. Στις εξόδους. Δεν έχασε καμία, ο χρόνος που έβγαινε ήταν ο απολύτως σωστός και καθάρισε όλες τις φάσεις.

Ο τρόπος που αλλάζει εικόνα ο ΠΑΟΚ όταν μπαίνει ο Γιάννου. Μιλάμε για ένα παιδί με δύναμη, υποφερτή τεχνική, διάθεση ενθουσιασμό. Ο Μπόλονι δικαίως είπε πως πρέπει να μάθει να τελειώνει φάσεις και να βγάζει τελικές πάσες, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε πως για σέντερ φορ τον πήραμε και τον βάζουμε να παίζει σε έναν ρόλο αντι – Ίβιτς. Κάποτε θα έρθουν και τα στοιχεία που λείπουν.

Σήμερα, είδαμε και έναν ποδοσφαιριστή γεννημένο το 1995, τον Πόποβιτς και η στιγμή που μπαίνει στο γήπεδο και άπαντες ουρλιάζουν, είναι η σφραγίδα του τι θέλει να βλέπει ο ΠΑΟΚτσής στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Τα δικά του παιδιά, κυρίως.

Ο ΠΑΟΚ έχει την τεχνογνωσία να προστατεύει τα δικά του παιδιά. Ότι παίκτης έχει μπει στην ομάδα να παίξει, ήταν στο σωστό τάιμινγκ και οι λόγοι πασιφανείς. Η ανάγκη ενεργοποίησης ποδοσφαιριστών, δεν οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε βιαστικές κινήσεις και αυτό έχει να κάνει βέβαια με τον χειρισμό του Λάσλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος, έχει αναλάβει και ρόλο στο επικοινωνιακό κομμάτι πλέον. Υπάρχει σήμερα μία φράση του, που ξεκάθαρα καλεί τον κόσμο να κατανοήσει πως πρέπει να συμβάλει προς την κατεύθυνση που ο σύλλογος έχει αποφασίσει να πάει.

«Ανοίγουμε την πόρτα, τους δείχνουμε το δρόμο, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος και αυτό που πρωταρχικά ζητώ από αυτούς είναι να έχουν τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ και της Θύρας 4, γιατί έτσι μπορούν να προχωρήσουν» είπε ο Ρουμάνος στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους παίκτες των ακαδημιών, αλλά κυρίως προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ που θα πρέπει να συμβάλει για να χτίσουν αυτά τα παιδιά νοοτροπία.

Ακολουθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο, τον οποίο και θεωρώ ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Το ότι ο Γκαρσία και ο Τσιρίλο πήραν ανάσες είναι θετικό, το ότι ο ΠΑΟΚ έχει μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω από τον αντίπαλό του είναι επίσης θετικό. Το ότι πολλοί πιστεύουν πως βρίσκεται ήδη στον τελικό, είναι ασέβεια απέναντι στον θεσμό, τον αντίπαλο αλλά και τη φιλοσοφία της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο, έχουν συμβεί τόσα ώστε να σου δίνουν να καταλά

Keywords
Τυχαία Θέματα