Τα 37 λεπτά έγιναν 20!

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος για 37 λεπτά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ αλλά ένα τρίλεπτο (που... προσέφερε κι ένα έξτρα πεντάλεπτο στην παράταση) αποδείχθηκε ικανό ώστε να φέρει τα... πάνω κάτω.

Στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός επί 20 λεπτά και παρά τους 47 πόντους που είχε δεχθεί,

έδειχνε ικανός να αποδράσει με το διπλό! Διάβασε ιδανικά την άμυνα της ΤΣΣΚΑ (που χωρίς τον Κιριλένκο στον οποίο καταλήγουν όλες οι περιστροφές δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο) και πέτυχε τους πιo εύκολους 49 πόντους της σεζόν.

Όμως σε τέτοιο επίπεδο δεν αρκούν 20λεπτα! Ούτε καν... 39λεπτα. Τα 40λεπτα είναι αυτά που μετρούν όταν θέλεις να νικήσεις έναν αντίπαλο που είναι πολύ πιo ποιοτικός και «αθλητικός», ειδικά στην έδρα του.

Ενα δίλεπτο πλήρους ανισορροπίας στην επίθεση εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ έγινε περισσότερο επιθετική, οι «πράσινοι» ήταν ανυπόμονοι και χωρίς καθαρό μυαλό. Μέσα σε 2'20'' η ΤΣΣΚΑ έκανε σερί 14-0, το 47-49 έγινε 61-49 κι όλα τέλειωσαν. Απ' εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει και η ΤΣΣΚΑ επέβαλλε πλήρως το παιχνίδι της. Δίκαια έφτασε στην πρώτη θέση του ομίλου (και μαθηματικά), δίκαια ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο δυναμικότητας στην κλήρωση του ΤΟΡ-16 στις 28 Δεκεμβρίου.

Έχουμε διδαχτεί ότι τα επίπεδα δυναμικότητας δεν παίζουν κάποιο ρόλο αν η ίδια η ομάδα δεν τα επιβεβαιώσει. Υπήρξαν περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο πρώτο επίπεδο (2008) και στη συνέχεια κατέρρευσε. Υπήρξαν περιπτώσεις βεβαίως (όπως το 2007) που βρέθηκε στο πρώτο επίπεδο κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του. Υπήρξαν και περιπτώσεις που βρέθηκε στο... τρίτο επίπεδο (2009) και θριάμβευσε στο τέλος. Όπως επίσης και περιπτώσεις που αν και δεν πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (πέρυσι όταν ήταν 2ος πίσω από την Κάχα Λαμποράλ) έφτασε μέχρι το τέλος και στέφθηκε πρωταθλητής.

Στην επόμενη φάση δεν παίζουν ρόλο τα... επίπεδα αλλά το αν είναι ικανές οι ομάδες να τα υποστηρίξουν. Πλέον θα επιβραβεύεται ο πιo σκληρός, ο πιo έτοιμος, ο πιo αποφασιστικός κι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Τα περιθώρια είναι πιά στενά. Κι αν η ήττα από την Μπάμπεργκ στην κανονική περίοδο δεν είχε ιδιαίτερες επιπτώσεις μιά αντίστοιχη στο ΤΟΡ-16 κάνει τεράστια ζημιά.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός είναι μια έμπειρη ομάδα που μάζεψε τα θετικά και τα αρνητικά της πρώτης φάσης (άρα γνωρίζει καλά το τεχνικό τιμ το πώς θα τα διαχειριστεί) κι ετοιμάζεται να δείξει τι... ψάρια πιάνει στην «πραγματική» Ευρωλίγκα!

Keywords
Τυχαία Θέματα