Συμπληρώνεται το «παζλ» του γυναικείου ποδοσφαιρικού τουρνουά

03:37 4/2/2012 - Πηγή: OnSports

Μονάχα η θέση της Ωκεανίας εκκρεμεί, αφού Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς εξασφάλισαν την παρουσία τους στο γυναικείο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τελική δωδεκάδα αποτελείται από το Ηνωμένο Βασίλειο (διοργανώτρια), Ιαπωνία και Βόρεια Κορέα (προκρίθηκαν από το ασιατικό τουρνουά), Νότια Αφρική και Τυνησία

(προκρίθηκαν από το αφρικανικό τουρνουά), Καναδάς και Η.Π.Α. (προκρίθηκαν από το τουρνουά του CONCACAF), Βραζιλία και Κολομβία (προκρίθηκαν από το νοτιοαμερικανικό τουρνουά), Σουηδία και Γαλλία (προκρίθηκαν από το ευρωπαϊκό τουρνουά), ενώ εκκρεμεί η θέση της Ωκεανίας.

Τελευταίες προκρίθηκαν οι δύο βορειοαμερικανικές εθνικές, αφού πέρασαν στον τελικό προ-ολυμπιακού τουρνουά που ολοκληρώθηκε στον Καναδά. Μάλιστα οι Αμερικανίδες επικράτησαν με 4-0 στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, αν και αμφότερες οι εθνικές είχαν ήδη διασφαλίσει τις προκρίσεις τους στους Αγώνες του Λονδίνου.

Οι Άλεξ Μόργκαν και Έιμπι Ουάμπαχ πέτυχαν από δύο γκολ στον θρίαμβο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βανκούβερ. Όλα αυτά μπροστά σε... 25.427 Καναδούς που βρέθηκαν στο BC Place.

Στα ημιτελικά, οι Η.Π.Α. είχαν επιβληθεί με 3-0 της Κόστα Ρίκα και ο Καναδάς με 3-1 του Μεξικού. Συνολικά στο τουρνουά, πάντως, ξεχώρισε η Κριστίν Σινκλέρ του Καναδά με 9 γκολ σε πέντε παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα