Στους «8» οι Κογιότες

Θρίαμβο με 4-0 πέτυχαν οι Φίνιξ Κογιότες στην έδρα των Σικάγο Μπλάκχοκς και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο των playoffs του NHL.

Για πρώτη φορά από το... 1987, όταν ήταν ακόμα... Ουίνιπεγκ Τζετς, οι Κογιότες πέρασαν νικηφόρα από γύρο της postseason. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Mike Smith, καθώς ο τερματοφύλακας

των «λύκων» πήρε την ομάδα πάνω του στο τέλος της regular season, εξασφάλισε τον τίτλο στη Pacific, πρωταγωνίστησε στη σειρά με τους «χοκς» και την ολοκλήρωσε με shutout 39 αποκρούσεων. Δύσκολα θα μπορούσε να... ονειρευτεί καλύτερο σενάριο ο 30άχρονος Καναδός γκολκίπερ.

Μέσα σε όλα, οι Κογιότες επικράτησαν τρεις φορές στο «United Center» και τελείωσαν τη σειρά στα έξι ματς, αφού τόσα χρειάστηκαν για να συμπληρώσουν τέσσερις νίκες. Πάντως το παιχνίδι δεν κρίθηκε τόσο απλά, όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Μόλις 6:46 πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου ο Oliver Ekman-Larsson σκόραρε με μακρινό slap shot κατά τη διάρκεια power play. Αυτό ήταν μόλις το... έκτο σουτ των εκπροσώπων του Φίνιξ σε όλο το παιχνίδι.

Η αποτελεσματικότητά τους συνεχίστηκε στο τρίτο 20λεπτο, όταν οι Gilbert Brule, Antoine Vermette και Kyle Chipchura «εκτόξευσαν» το σκορ στο 4-0 σε βάρος του Corey Crawford, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις 16 αποκρούσεις. Παράλληλα ο Smith σταματούσε τα... πάντα.

Πάντως ο Martin Hanzal πρόλαβε το τελευταίο φετινό παιχνίδι των «μαυραετών», καθώς απουσίασε από τα τρία προγενέστερα. Ακόμα ο Jimmy Hayes αποβλήθηκε λόγω βίαιου μαρκαρίσματος στον Michael Rozsival των Κογιότες.

Ακολουθούν οι Νάσβιλ Πρέντατορς για τους θριαμβευτές, οι οποίοι θα έχουν πάλι το πλεονέκτημα έδρας. Αντίθετα οι Μπλάκχοκς θα παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα playoffs από την... τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα