Στόνερ: «Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο»

16:02 6/2/2012 - Πηγή: OnSports

Τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές της Μαλαισίας πήρε τις δύο τελευταίες μέρες ο Casey Stoner, πραγματοποιώντας, παράλληλα, ανεπίσημο ρεκόρ γύρου στα 1.59.607 με την νέα Repsol Honda RC213V.

Ο Casey Stoner παραχώρησε συνέντευξη στο motogp, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στη χειμερινή του προπόνηση και τη νέα του μοτοσυκλέτα.

Αναλυτικά

τα όσα είπε:

Πρώτα απ’ όλα πώς είσαι; Μετά από την μεγάλη χειμερινή διακοπή, δεν κατάφερες να ανέβεις στην μοτοσυκλέτα την πρώτη ημέρα των τεστ

«Μετά την χειμερινή διακοπή και το αρκετά μεγάλο διάστημα μακριά από την μοτοσυκλέτα, προετοιμαζόμασταν για να παρουσιαστούμε έτοιμοι την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Δυστυχώς, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στην πλάτη μου και χάσαμε την συγκεκριμένη ημέρα. Είχαμε σχεδιάσει την στρατηγική μας για τρεις ημέρες, αλλά τελικά καταφέραμε να την εφαρμόσουμε σε δυο. Στην αρχή ήμουν λιγάκι απογοητευμένος, αλλά στην συνέχεια ένιωσα πραγματικά καλά όταν κατάφερα να ανέβω στην μοτοσυκλέτα την δεύτερη ημέρα και να αισθανθώ την εμπειρία της πίστας και πάλι. Τα πάντα πήγαν πολύ καλά και εύχομαι ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο».

Άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το στυλ οδήγησης με την αλλαγή από τις 800cc στις 1000ccμοτοσυκλέτες;

«Όχι, δεν αλλάξαμε πολύ το στυλ οδήγησης, με την 800cc μοτοσυκλέτα είχαμε ήδη άφθονη ιπποδύναμη, έτσι έπρεπε να καταφέρουμε να την διαχειριστούμε σε διάφορες καταστάσεις. Πιστεύω ότι η 1000cc έχει καλύτερη επιτάχυνση – που κάνει τα πράγματα πιο διασκεδαστικά – αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξω το στυλ μου, σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας αυτού. Η αίσθηση είναι περίπου ίδια με αυτήν των 800cc κι έτσι φαίνεται ότι όλοι προσαρμόζονται ικανοποιητικά».

Πραγματοποίησες κάποιες αλλαγές στην χειμερινή σου προπόνηση, έχοντας στο μυαλό σου την νέα μοτοσυκλέτα;

«Όχι, διότι θεωρώ ότι οι σωματικές απαιτήσεις είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Θα είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά ήδη κάναμε προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα. Δεν προπονούμασταν και πριν, ειδικά για την 800cc. Κατά την γνώμη μου, δεν μπορώ να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση αρκετά περισσότερο μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Έχεις νιώσει την διαφορά των 4 κιλών μεταξύ της μοτοσυκλέτας στην Sepang κι εκείνης στην Βαλένθια;

«Ναι, είναι αρκετά ενοχλητικό. Είχαμε ήδη εξελίξει την μοτοσυκλέτα μας και μετά αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανονισμούς, έτσι έπρεπε να προσθέσουμε 4 επιπλέον κιλά σε αυτήν. Αυτό αποτέλεσε ένα μειονέκτημα για εμάς, διότι η μοτοσυκλέτα είχε σχεδιαστεί με βάση ένα συγκεκριμένο βάρος και ξαφνικά έπρεπε να προσθέσουμε κι άλλο. Αυτό επηρεάζει την μοτοσυκλέτα. Δεν είναι κάτι που το παρατηρείς σε γενικές γραμμές, αλλά δυστυχώς το αισθάνεσαι αρκετά στην μέση των στροφών. Χρειάζεται να προσαρμοστούμε λίγο περισσότερο και να το ξεπεράσουμε, αλλά είναι πραγματικά απογοητευτικό το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε με καθυστέρηση».

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι πιο δυνατές και πιο βαριές, έχεις την ίδια ποσότητα καυσίμου. Συμ

Keywords
Τυχαία Θέματα