Στο... μυαλό του Φερνάντο Σάντος

Από ένα... μείγμα νιάτων και εμπειρίας θ’ αποτελείται, όπως ο Φερνάντο Σάντος τόνισε, η αποστολή της Εθνικής στο Euro. Το Onsports, αποκωδικοποιώντας το ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών, προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Ομοσπονδιακού τεχνικού και να σας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους φαίνεται να επέλεξε τους συγκεκριμένους 25 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα «κοπούν» δύο στην Αυστρία.

Για κάποιους ενδεχομένως να

έκρυβε εκπλήξεις η αποστολή που ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος, το μεσημέρι της Πέμπτης (17/5) και η οποία θα ταξιδέψει στην Αυστρία, για την προετοιμασία ενόψει του Euro. Για κάποιους άλλους ίσως όχι.

Η επιλογή των 25 ποδοσφαιριστών, όπως και να έχει, μόνο εύκολη απόφαση δεν ήταν για τον Πορτογάλο, κάτι το οποίο έκανε για πρώτη φορά, άλλωστε, στην καριέρα του. Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε ένα... μείγμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορέσουν ν’ αντεπεξέλθουν, όπως φυσικά ελπίζει, στις υποχρεώσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης. Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν τον αγωνιστικό ρυθμό που ο ίδιος θα ήθελε, αυτό είναι κάτι, όμως, που θα ξεπεραστεί, όπως δήλωσε, στην Αυστρία. Εκεί όπου θα μπουν, δηλαδή, τα τελευταία... συστατικά πριν τη μεγάλη σέντρα με αντίπαλο την Πολωνία.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στους 25 που θα βρίσκονται στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την Εθνική στο Σάλτσμπουργκ, θα παρατηρήσει ότι εκτός έμειναν ποδοσφαιριστές που βοήθησαν πολύ τις ομάδες τους στις διοργανώσεις που συμμετείχαν, αλλά και την ίδια την Εθνική, κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αν ήταν δυνατόν, ο Φερνάντο Σάντος θα έπαιρνε και τους Χιώτη, Καρνέζη, Αθανασιάδη και Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι θα είναι οι μεγάλοι απόντες από το Euro. Αμφότεροι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αποστολή ωστόσο έμειναν εκτός... στα σημεία.

Το Onsports, παρατηρώντας με μια προσεκτικότερη ματιά τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος και αποκωδικοποιώντας, παράλληλα, το ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών, σας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους – φαίνεται να – επέλεξε τους συγκεκριμένους 25 ποδοσφαιριστές.

Tερματοφύλακες:

Τζόρβας (Παλέρμο)

Μπορεί ο Τζόρβας να μην έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος με την Παλέρμο, ωστόσο διαθέτει, όπως όλοι γνωρίζουμε, εξαιρετικές ικανότητες και δύσκολα θα έμενε εκτός αποστολής. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην προκριματική φάση του Euro.

Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα που εμπιστεύεται ο Φερνάντο Σάντος περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον στην παρούσα φάση. Δυνατό του... χαρτί, αν και μόνο κακή σεζόν δεν έκανε φέτος με τον ΠΑΟΚ, ήταν η εμπειρία του.

Σηφάκης (Άρης)

Αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μιχάλης Σηφάκης τότε η τριάδα των τερματοφυλάκων θα ξεκινούσε ίσως απ’ αυτόν και όχι από τον Κώστα Χαλκιά, όπως τελικά έκανε ο Φερνάντο Σάντος. Έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, όμως δεν έχει παιχνίδια φέτος στα πόδια του.

Αμυντικοί:

Τοροσίδης (Ολυμπιακός)

Keywords
Τυχαία Θέματα