Στη Βουλή οι φορείς του αθλητισμού για το αθλητικό νομοσχέδιο

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αφού σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής παρουσία όλων των φορέων του αθλητισμού.

ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, ΕΣΑΚΕ, φορείς των αθλητών αλλά και της ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που αν και αρχικά δεν είχε προσκληθεί (ο Γ. Βασιλακόπουλος το χαρακτήρισε τεράστιο ατόπημα) τελικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας θα παραστεί στην επιτροπή.

Οι διαφωνίες της ΕΠΟ

σε διατάξεις του νέου νόμου, που παραβιάζουν το «αυτοδιοίκητο», αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι» στη συζήτηση και γι’ αυτό χθες ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε νέα συνάντηση με τον Πάνο Μπιτσαξή.

Η πιο σημαντική διαφωνία αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Ομοσπονδία ζητεί να μην επιβάλλεται καμία ποινή που να αφορά το ποδόσφαιρο, όπως η μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η απαγόρευση μεταγραφών και η κατάπτωση εγγυητικής επιστολής. Από την άλλη η Πολιτεία επιθυμεί να έχει τις παραπάνω αρμοδιότητες η ΕΕΑ. Επίσης η ΕΠΟ διαφωνεί στο θέμα των σεκιούριτι, καθώς θέλει η πιστοποίηση τους να γίνεται από την ίδια και όχι από την πολιτεία, ενώ δεν επιθυμεί και τη μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές «τα βρίσκουν» στα περισσότερα σημεία του Νόμου, όπου υπήρχαν διαφωνίες, με εξαίρεση το θέμα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σήμερα πάντως θα ξεκαθαρίσουν αρκετά από τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει διαφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα