Σοϊλέδης στο Onsports: «Πολύ ψηλά η Εθνική στο Euro!»

16:52 8/6/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Άρης Σοϊλέδης αποτελεί ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου για το μέλλον και μιλώντας στο Onsports «βλέπει» ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να φτάσει μακριά στο EURO 2012 που γίνεται στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας!

«Έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα φέτος και πολλά νέα

παιδιά με φιλοδοξίες έχουν πάρει την ευκαιρία από τον κ. Σάντος. Είναι δύσκολο να κατακτήσουμε πάλι το Euro, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε μια καλή πορεία», ήταν η αρχική τοποθέτηση του 21χρονου μεσοεπιθετικού που πρωταγωνιστεί στην εθνική Ελπίδων και ευελπιστεί μια μέρα να κληθεί και στην Ανδρών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρη Σοϊλέδη στο Onsports:

Οι δύο τελευταίες παρουσίες της Ελλάδας σε Euro είχαν ανάμεικτα συναισθήματα. Το 2004 κατακτήσαμε το τρόπαιο, ενώ το 2008 απογοητεύσαμε. Ποια στοιχεία πρέπει να συνδυάσουμε φέτος για να εντυπωσιάσουμε ξανά την Ευρώπη;

«Το 2004 κανείς δεν το περίμενε, αλλά όλοι οι παίκτες έδειξαν ψυχή μέσα στο γήπεδο, πάθος και έδωσαν τα πάντα για να κερδίσουν κάθε αγώνα. Αυτό τους βγήκε και ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το 2008 πήγαμε λίγο πιο χαλαροί με τη νοοτροπία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως τα πράγματα στο άθλημα αλλάζουν καθημερινά».

Πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι που είναι με τη διοργανώτρια Πολωνία;

«Αν κερδίσουμε το πρώτο ματς και ειδικά τη διοργανώτρια χώρα, αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ και πάτημα για τη συνέχεια. Θα ανέβει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση, αλλά και η όρεξη του κόσμου».

Ποιοι παίκτες περιμένεις να ξεχωρίσουν;

«Είναι πολύ αισιόδοξο και αξίζουν πολλά μπράβο στον κ. Σάντος που υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά στην ομάδα, όπως είναι ο Φετφατζίδης, ο Νίνης, ο Φορτούνης, ο Μήτρογλου και ελπίζω να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάμε όσο το δυνατόν πιο καλά μπορούμε».

Πόσο εφικτό είναι η Εθνική να περάσει από τον όμιλο με Πολωνία, Ρωσία και Τσεχία;

«Πολλοί θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε έναν ευνοϊκό όμιλο, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Τόσο η Ρωσία, όσο και η Τσεχία είναι πολύ δυνατές ομάδες και θα είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Με βάση τα φιλικά, τι περιμένεις να δεις από την Εθνική στο Euro;

«Ακόμη δεν έχει δέσει γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που έχουν μπει στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως θα ξεκινήσουμε με το δεξί. Έχουμε πάρα πολύ καλή άμυνα και αυτό είναι ένα από τα ατού μας. Από εκεί και πέρα περιμένουμε από κάποιους παίκτες που έχουν την ικανότητα να ντριπλάρουν τον αντίπαλο, αλλά και από τους έμπειρους για να βγούμε και στην επίθεση».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στη διοργάνωση;

«Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να περάσουμε από την πρώτη φάση και ελπίζω πως θα φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Από τις άλλες ομάδες βλέπω Ισπανία και Ολλανδία».

Έχεις περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. Είναι όνειρό σου να παίξεις και στην Εθνική Ανδρών;

«Για όλους τους Έλληνες είναι όνειρο η Εθνική ομάδα. Στόχος μου είναι παίξω σε κάποια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στ

Keywords
Τυχαία Θέματα