Σισκάουσκας τι σου έμελε να πάθεις ξανά! (video)

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας μεσουράνησε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό (2006/07). Από τότε που έφυγε, όμως, βλέπει εφιάλτες σε τελικούς Final 4 με ελληνικές ομάδες και η ιστορία επαναλήφθηκε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή αυτή τη φορά!

Το Triple Crown με τον Παναθηναϊκό

Ο Λιθουανός φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ

Μόσχας βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2007 στην Αθήνα και φυσικά το Triple Crown την ίδια σεζόν. Ήταν από τους πρωταγωνιστές του «τριφυλλιού».

Μέλι γάλα το ξεκίνημά του στην ΤΣΣΚΑ

Μόλις έναν χρόνο φόρεσε την πράσινη φανέλα και αποχώρησε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με αυτή κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενό του τρόπαιο Ευρωλίγκα το 2008 στη Μαδρίτη. Από εκείνη τη χρονιά και μετά, όμως, οι ελληνικές ομάδες τον... καταράστηκαν!

Όλα καλά μέχρι τον ημιτελικό

Στο Final 4 του 2009 στο Βερολίνο ο Σισκάουσκας ήταν αυτός που χάρισε με την σπουδαία του εμφάνιση τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού, στον τελικό.

Το... έχασε

Η ΤΣΣΚΑ πραγματοποίησε κάκιστο ξεκίνημα. Βρέθηκε να χάνει με πάνω από 20 πόντους διαφορά, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψε στη διεκδίκηση του τροπαίου, με αποτέλεσμα η κατάκτηση της κορυφής να κριθεί στο τελευταίο σουτ. Αυτό το πήρε ο Σισκάουσκας. Ήταν ένα άστοχο τρίποντο που αν έμπαινε, ο Λιθουανός θα στεφόταν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν μπήκε, όμως.

{youtube}bVMvKzvSc1E{/youtube}

Μοιραίος ξανά...

Όπως δεν μπήκαν και οι βολές που σούταρε χθες στην τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ. Και αν το άστοχο τρίποντο του 2009 δικαιολογείται, οι χαμένες βολές δεν δικαιολογούνται για την εμπειρία του και το κρύο αίμα που έχει αποδείξει ότι έχει.

Την αστοχία του Σισκάουσκας από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στο 61-60 υπέρ των Ρώσων διαδέχθηκε το εύστοχο δίποντο του Γιώργου Πρίντεζη που έκανε το 62-61 και χάρισε το τρόπαιο στον Ολυμπιακό. Η ιστορία επαναλήφθηκε και ο Σισκάουσκας ήταν για μία ακόμη φορά ο μοιραίος της ΤΣΣΚΑ...

{youtube}gBiXyAtlP5E{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα