Σάντος: «Είναι ρεαλιστές οι Έλληνες»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας μίλησε για μια ακόμα φορά στον Τύπο της Πορτογαλίας, για όλους και για όλα, τονίζοντας ότι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι ρεαλιστές και δεν περιμένουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτήσει ξανά το Euro!

Ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «relvado.aeiou.pt» και αναφέρθηκε τόσο στην πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012

αλλά και στην αποτυχία της Πορτογαλίας να πάρει απευθείας το εισιτήριο για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, καθώς για να βρεθεί εκεί θα πρέπει να αποκλείσει τη Βοσνία στα μπαράζ.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε για την πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες και πάλι σε τελική φάση Euro οι δυο ομάδες, ενώ αναφέρθηκε στο πορτογαλικό και το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Αν θα είναι παράξενο παιχνίδι για εμένα; Όχι, γιατί; Είμαι προπονητής της Ελλάδας και θέλω να κερδίσει η ομάδα μου, τίποτα παραπάνω», είπε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος σε ερώτηση για το πώς θα του φανεί αν η Εθνική αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στα τελικά του Euro 2012.

Όσο για το ποιόν από τους δυο Εθνικούς ύμνους θα τραγουδήσει σε αυτή την περίπτωση, ανέφερε: «Κανένα. Αγαπώ την Πορτογαλία, αλλά θέλω σίγουρα να πάνε καλά τα πράγματα για την Ελλάδα. Είναι κάτι φυσικό και κατανοητό».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η Πορτογαλία να προκριθεί στα μπαράζ, είπε: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στη Βοσνία επιθετικά, με μερικούς παίκτες που κινούνται από τη μέση και μπροστά. Η Πορτογαλία θα πρέπει να προσέξει, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο δυνατή και μπορεί να κερδίσει».

Ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε για το αν μπορεί η Εθνική να πάρει ξανά το Euro και σχολίασε: «Οι φίλαθλοι δε μου ζητούν να κατακτήσουμε το Euro. Είναι ρεαλιστές, ξέρουν καλά την φιλοσοφία μας σαν ομάδα και το σημαντικό για εμάς είναι ότι είμαστε στα τελικά που ήταν και ο στόχος μας. Στα τελικά, θα δούμε τι θα γίνει».

Για την πρώτη του εμπειρία ως ομοσπονδιακός τεχνικός, συμπλήρωσε: «Αρχικά είχα μερικές δυσκολίες να προσαρμοστώ, που είναι φυσικό. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένας εκλέκτορας πρέπει να παρατηρεί και να συγκεντρώνεται σε πολλούς παίκτες, στην κατάσταση που είναι και στο αν πρέπει να κληθούν. Όταν είσαι προπονητής σε ομάδα, αυτό που σε απασχολεί είναι να ασχολείσαι με την καθημερινή προπόνηση και την οργάνωση της ομάδας».

Ενώ για το ποιες ήταν οι αντιδράσεις για την πρόκριση, σχολίασε: «Οι άνθρωποι χάρηκαν με την πρόκρισή μας ακόμα και αν είναι σε μια περίοδο μακράς πίεση. Πρέπει να θυμόμαστε όμως ότι η χώρα είναι παρούσα για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια σε τελική φάση, άρα δεν ήταν έκπληξη η πρόκρισή μας».

Στη συνέχεια, η συζήτηση πήγε στην οικονομική κρίση, με τον Σάντος να τονίζει: «Στην Ελλάδα δεν είναι καλή η κατάσταση. Οι μετρήσεις δεν είναι καλές τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση γιατί η κατάσταση παραμένει δύσκολη για καιρό και οι άνθρωπο πια δεν έχουν πίστη. Στην Πορτογαλία υπάρχει ακόμα μια μικ

Keywords
Τυχαία Θέματα