Πραντέλι: «Δεν είμαστε φαβορί»

Η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι οι επικρατέστερες ομάδες να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον προπονητή των Ιταλών.

Την αποψή του για το Euro 2012 εξέφρασε ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Goal.com", τόνισε ότι η ομάδα του δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί της διοργάνωσης, όμως, δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο που υπάρχει στους «ατζούρι».

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, είναι ένα

σκαλί πάνω απ’ τους υπόλοιπους. Αυτό απέδειξαν με τα αποτελέσματά τους στα προκριματικά και κυρίως με τον τρόπο που τα έπαιρναν. Πίσω από αυτές τις τρεις ομάδες, υπάρχουν άλλες που σιγά-σιγά μεγαλώνουν, όπως εμείς και η Αγγλία. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά», ανέφερε αρχικά ο Πραντέλι για να προσθέσει σχετικά με την πορεία της Ιταλίας από τη μέρα που την ανέλαβε ο ίδιος:

«Βρισκόμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο της δημιουργίας της ομάδας. Σίγουρα τα θετικά αποτελέσματα βοηθούν. Το να περάσουμε απ’ τα προκριματικά αήττητοι και με ρεκόρ βαθμών στον μόνο όμιλο που υπήρχαν τρεις ομάδες που συμμετείχαν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ήταν ένα κίνητρο για τους παίκτες και δείγμα της δουλειάς και της προόδου που έχουμε κάνει σε λιγότερο από 15 μήνες. Ακόμα έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος».

Παράλληλα, έδειξε ότι δεν βιάζεται να... αφαιρέσει από την «σκουάντρα ατζούρα» το στοιχείο που της έδωσε διακρίσεις στο παρελθόν, λέγοντας:

«Κάθε εθνική ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, βασισμένο στα χαρακτηριστικά των παικτών και της ιστορίας της. Το να αντιγράψουμε το στυλ άλλης ομάδας, δεν βγάζει κανένα νόημα».


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα