Σάντος: «Αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία, ας είμαστε ο Δαυίδ!»

Με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά και παραβολές από την Αγία Γραφή, ο Φερνάντο Σάντος φρόντισε να δώσει το μήνυμα ενόψει του προημιτελικού με τη Γερμανία (22/06)…

«Αν το δούμε ιστορικά, Δαυίδ εναντίον Γολιάθ - όπως είπατε - είναι καλό για μας, καθώς ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Οπότε αναλαμβάνω πρόθυμα αυτό το ρόλο», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας, για να απαντήσει γελώντας στα προκλητικά

γερμανικά δημοσιεύματα: «Σκέφτομαι τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε γι’ αυτό καπνίζω»!

Παράλληλα ο Σάντος, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει παράδειγμα για την τωρινή Εθνική εκείνη του 2004, αλλά και να πλέξει το εγκώμιο των «πάντσερ», τονίζοντας ωστόσο πως «Είναι 90 λεπτά και όλα μπορούν να συμβούν»!

Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

-Πριν το παιχνίδι με τη Ρωσία ήρθαν οι ίδιοι παίκτες. Αυτό έγινε για γούρι;

«Δεν είναι δική μου επιλογή. Δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένα. Αν αυτό είναι οιωνός ακόμη καλύτερα».

-Για τον χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες ποδοσφαιρικής επιβίωσης» που απέδωσε ο Λεβ στην Εθνική Ελλάδος:

«Έχουμε την επίγνωση αυτής της πραγματικότητας. Η Γερμανία έχει ξεκινήσει σαν φαβορί για όλη τη διοργάνωση. Αν είμαστε καλά όμως… Είχαμε πει ότι δεν θα έρθουμε για διακοπές. Γι αυτό θα είμαστε και αύριο στο γήπεδο.

Περιμένουμε αύριο ένα μεγάλο παιχνίδι. Όσοι εμπλακούν στην αναμέτρηση να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα.

Για τη γερμανική ομάδα γνωρίζουμε την αξία της και το πόσο καλή ομάδα είναι. Είναι και φαβορί αλλά όσο και να διαρκέσει ο αγώνας θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουμε. Είναι 90 λεπτά και όλα μπορούν να συμβούν».

-Το 2004 κερδίσαμε τους Πορτογάλους με Γερμανό. Μήπως ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τους Γερμανούς με Πορτογάλο;

«Ελπίζω να γίνει. Είναι κάτι που δεν το είχα σκεφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να πω ότι η ομάδα του 2004 είναι παράδειγμα για εμάς. Συνέχισαν και έφτασαν μέχρι το Κύπελλο. Εμείς θέλουμε να έχουμε σαν πηγή έμπνευσης αυτούς τους παίκτες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

-Για τα προκλητικά γερμανικά δημοσιεύματα:

«(Γελάει)… Αλήθεια είναι καπνίζω πολύ. Όταν δεν μου αρέσει θα το κόψω. Δεν μας ενοχλεί».

-Για το αν έχει στο μυαλό του την εικόνα να μπαίνει στον τελικό με την Εθνική ομάδα;

«Δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει φέρει αυτή την εικόνα στο μυαλό του. Εάν δεν έχω τέτοια φιλοδοξία, θα αφήσω την προπονητική και θα πάω για ψάρεμα».

-Η τακτική θα είναι άλλη σε σχέση με τη Ρωσία;

«Αυτός είναι ο ένας λόγους που καπνίζω πολύ. Σκέφτομαι τις τακτικές. Αλήθεια είναι ότι το έχουμε σκεφθεί… Πρέπει να μπούμε δυνατά. Να μην κάνουμε λάθη. Τότε θα αυξήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Όλοι οι προπονητές λένε σωστά… ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός».

-Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πολλοί λένε ότι το παιχνίδι μοιάζει Δαυίδ με Γολιάθ:

Keywords
Τυχαία Θέματα