«Ρυθμιστής» ο Μοντέστο με ΑΕΚ

Τα πλάνα του για το ντέρμπι του Σαββάτου (15/10) με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα προχωρήσει, αναγκαστικά, σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βασίλη Τοροσίδη και Λιούμπομιρ Φέισα, οι οποίοι επιστρέφουν τραυματίες από τις εθνικές τους ομάδες, με αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός

του «τσινγκούρι» να έχει γίνει… άνω κάτω. Οι δύο απουσίες, προκαλούν ένα… ντόμινο σκέψεων στον Ερνέστο Βαλβέρδε για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 6η αγωνιστική, στις οποίες «ρυθμιστής» είναι ο Φρανσουά Μοντέστο.

Τα σενάρια για Μοντέστο

Το… πολυεργαλείο από την Κορσική θεωρείται, από τον 47χρονο προπονητή, ως παίκτης «κλειδί» στον σχεδιασμό της αρχικής ενδεκάδας, μια και μπορεί να καλύψει τόσο το δεξί άκρο της άμυνας, όσο και τη θέση του αμυντικού μέσου. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Γάλλος άσος πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας και το μόνο… ερωτηματικό είναι ο ρόλος που θα που θα πάρει από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το κυριότερο σενάριο αναφέρει πως ο έμπειρος αμυντικός θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Τοροσίδη. Βέβαια, στην συγκεκριμένη θέση υπάρχει και η επιλογή του Γιάννη Μανιάτη. Ο Έλληνας άσος, προέρχεται από τραυματισμό και υπολογίζεται πως από την Τρίτη (11/10) θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς και θα θέσει εαυτόν στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο, οι πιθανότητες να βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του Ισπανού είναι ελάχιστες, μια και έχει χάσει πολλές προπονήσεις και δεν είναι στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης.

Αν πάντως, επιλεχθεί από τον «τσινγκούρι» για το δεξί άκρο της άμυνας, περνάμε στο δεύτερο… σενάριο για τον Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος θα… μετατοπιστεί στα χαφ δίπλα στον Πάμπλο Ορμπάιθ, ως… αντί-Φέισα. Τότε ο Κορσικανός θα αναλάβει ανασταλτικό ρόλο, με τον Ισπανό άσο να κινείται λίγο πιο μπροστά, έχοντας εντολές να παίρνει την πρώτη μπάλα από την άμυνα και να την προωθεί στην επίθεση.

Η «μάχη» του κέντρου

Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η «τριάδα» που θα «κλείσει» την μεσαία γραμμή. Αν μείνουμε στο… δεύτερο σενάριο για τον Γάλλο αμυντικό, τότε θα μείνουν στον πάγκο οι Άριελ Ιμπαγάσα και Ζαν Μακούν, μια και θα προτιμηθεί ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος θα παίξει πίσω από τον επιθετικό που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Αν λάβουμε υπόψη το… πρώτο σενάριο, που έχει τον Φρανσουά Μοντέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, τότε στην μεσαία γραμμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πάμπλο Ορμπάιθ, Ζαν Μακούν και Νταβίντ Φουστέρ, με τον Άριελ Ιμπαγάσα να παραμένει στον πάγκο. Ο Αργεντίνος στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας, καθώς παρουσίασε σημάδια κόπωσης, ενώ ακολουθεί και το σημαντικό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Champions League με την Ντόρτμουντ στο «Γ. Κααϊσκάκης».

Μάλιστα, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην αναμέτρηση του Παγκρήτιου Σταδίου, κόντρα στον Εργοτέλη

Keywords
Τυχαία Θέματα