Ρωσία: Διατηρώντας την παράδοση

Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ρωσία.

Μία του… κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και η… κακή του ώρα θα μπορούσαν να λένε στην Ελλάδα για την Ρωσία. Αυτό γιατί σε όλες τις τελευταίες διοργανώσεις έχουμε αντιμετωπίσει την «αρκούδα» και σε όλες έχουμε

ηττηθεί.

Μία από τις πιο δουλεμένες ομάδες του ομίλου είναι η Ρωσία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει έναν βασικό κορμό και σε αυτόν προστίθενται νέοι ποδοσφαιριστές.

Ίσως πρόκειται για την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου καθώς σίγουρα μπορεί να επιβληθεί των Πολωνία και Τσεχία. Κάτι που είναι θετικό για την Ελλάδα, καθώς θα την αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική με την ελπίδα να έχει καθαρίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια και να είναι αδιάφορη με εμάς.

Οι πορείες στα Euro

Μία κατάκτηση Euro έχει η Ρωσία ως Πρώην Σοβιετική Ένωση το 1960 στα γήπεδα της Γαλλίας. Από τότε έχει ακόμα τρεις δεύτερες θέσεις με τελευταία αυτή του 1988.

Από τότε δεν έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο, παρά μόνο την παρουσία της στα ημιτελικά της τελευταίας διοργάνωσης, καθώς στις προηγούμενες τρεις εμφανίσεις της είχε αποκλειστεί από τους ομίλους.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Αντρέι Αρσάβιν

Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ρωσίας είναι ο Αντρέι Αρσάβιν, καθώς είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Με το εθνόσημο έχει 67 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 16 φορές όντας ο δεύτερος σκόρερ από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Από αυτόν θα περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας και αναμφισβήτητα θα είναι ο ηγέτης της προσπάθειας που θα κάνει για μία επιτυχία.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ντικ Άντβοκατ

Από τους εμπειρότερους τεχνικούς που θα λάβουν μέρος στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ο Ντικ Άντβοκατ ο οποίος στο παρελθόν έχει προπονήσει και την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας, οδηγώντας την στο Euro του 2004. Με την Ρωσία θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε μία τέτοια διοργάνωση με την ελπίδα να καταφέρει κάτι καλύτερο από την προηγούμενη φορά.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Και απέναντι στην Ρωσία η παράδοση είναι με το μέρος των αντιπάλων μας, όπως δηλαδή συμβαίνει με τις Πολωνία και Τσεχία. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 21 φορές.

Οι Ρώσοι έχουν 13 νίκες, με την Ελλάδα να έχει μόλις τρεις και τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Δύο από τις νίκες της «αρκούδας» είναι για τα δύο προηγούμενα Euro.

Keywords
Τυχαία Θέματα